Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eplesaft

Hjemmelaget eplesaft

Ingredienser

porsjoner

gir ca. 2 l ferdig eplesaft

  • 2 kg eple
  • 1,5 l vann
  • 4 stk. sitron
  • 3 ts sitronsyre
  • 4 dl sukker per liter avrent saft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2312 kcal
Fett 4 g
Protein 7 g
Karbohydrater 529 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En frisk og deilig eplesaft som gir deg smaken av sensommer langt utover høsten. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

gir ca. 2 l ferdig eplesaft

  • 2 kg eple
  • 1,5 l vann
  • 4 stk. sitron
  • 3 ts sitronsyre
  • 4 dl sukker per liter avrent saft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2312 kcal
Fett 4 g
Protein 7 g
Karbohydrater 529 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Ur-eplet sies å stamme fra Kasakhstan der det vokser vilt i skråningene til det som kalles Himmelfjellet. Gjennom langvarig foredling og poding dyrkes det nå mer enn 7000 forskjellige eplesorter, og eple er blitt verdens mest dyrkede, utbredte og brukte frukt. I Norge spiser vi ca. 12 kg epler hver i løpet av året.

Hvert år produseres det mellom 5 000 og 10 000 tonn epler i Norge. De mest populære sortene er Discovery, Rød Gravenstein, Summerred og Aroma. Sorter som Prins, Kronprins, Julyred, Åkerø, Lobo og Ingrid Marie er også kjente. I tillegg finnes det flere gamle eplesorter rundt om i norske eplehager.

Et eple skal være fast i konsistensen og uten støtskader. Det skal være helt, ha stilk og være uten tegn til innskrumpning eller mørke flekker. Kvaliteten kan variere i forhold til sort og dyrkningssted, men størrelsen i en kasse skal være jevn. De fleste norske sorter bør ha en lang og varm sommer for å få best smak og utseende.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB14 13.10.2024 14:53:23