Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grovt brød med tranebær og rosiner

Grovt brød med tranebær og rosiner

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 2 brød.

  • 1 l lunkent vann
  • 1,5 ss tørrgjær
  • 650 g hvetemel
  • 250 g grov sammalt hvete
  • 2,5 dl solsikkekjerner
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 0,5 ts salt
  • 1 dl tørkede tranebær
  • 1 dl rosiner
  • 0,5 dl nøytral olje eller smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5272 kcal
Fett 196 g
Protein 184 g
Karbohydrater 611 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Et saftig og søtt brød som passer fint til en god ost, til frokost eller kveldskos. Av en porsjon deig får du 2 brød som stekes i 2-liters brødformer.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 2 brød.

  • 1 l lunkent vann
  • 1,5 ss tørrgjær
  • 650 g hvetemel
  • 250 g grov sammalt hvete
  • 2,5 dl solsikkekjerner
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 0,5 ts salt
  • 1 dl tørkede tranebær
  • 1 dl rosiner
  • 0,5 dl nøytral olje eller smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5272 kcal
Fett 196 g
Protein 184 g
Karbohydrater 611 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Om du ønsker, kan du også blande 1 dl hasselnøtter eller andre nøtter i deigen.

Brødet egner seg for steking i jerngryte eller vanlig brødformer. 

Skjær brødet i skiver etter steking og frys ned, så kan du ta ut så mange skiver du ønsker og varme dem i brødristeren.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB11 20.04.2025 17:22:39