Grillet svinebiff med chili

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grillet svinebiff med chili, fetaost og bringebær er både godt og imponerende enkelt. Et tips kan være at du har chilipastaen i en skål på bordet, slik at gjestene kan forsyne seg selv etter egne preferanser.

Grillet svinebiff med chili, fetaost og bringebær er både godt og imponerende enkelt. Et tips kan være at du har chilipastaen i en skål på bordet, slik at gjestene kan forsyne seg selv etter egne preferanser.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g ytrefilet av svin i skiver (svinefilet)
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss nøytral olje

  • ca. 4 ts chilipaste (sambal oelek)

  • 8 stk. sjalottløk
  • 125 g fetaost
  • 125 g bringebær

Slik gjør du

1. Tørk av svinebiffene med litt kjøkkenpapir.

2. Skrell sjalottløk og tre en sjalottløk inn på hvert grillspyd, Tre så spydet gjennom biffene og avslutt med en sjalottløk til på hvert spyd. Press løkene inntil kjøttet for best resultat.

3. Krydre biffene med salt og pepper eller krydder etter egen preferanse. Pensle med litt olje på begge sider.

Mange liker å krydre kjøttet med litt ekstra smakfullt krydder. Erstatt da salt og pepper med krydderblandingen du skal bruke. Krydderblandinger inneholder som oftest både salt og pepper.

4. Grill biffene på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg dem så til side på indirekte varme når de har fått en fin grillfarge. Ha på chilipasta og la dem hvile i et minutt før servering.

5. Bryt opp fetaost med fingrene og fordel osten på biffene sammen med bringebær før servering.

Til grillet svinebiff passer det perfekt med en god potetsalat og kanskje en frisk salat.