Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet kamskjell med asiatisk smak

Grillet kamskjell med asiatisk smak

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. kamskjell
  • 1 ss nøytral olje
  • 100 g glassnudler
  • 1 stk. vårløk
  • 1 stk. rød chili

Saus

  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 1 ss nøytral nøytral olje
  • 3 ss hoisinsaus
  • 2 ss lys soyasaus
  • 1 ss mørk soyasaus (kan utelates)
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ts sesamolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 230 kcal
Fett 7 g
Protein 5 g
Karbohydrater 37 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grillede kamskjell er en delikatesse! Her er en nydelig forrett eller smårett med asiatisk inspirasjon. Aller helst bruker vi ferske kamskjell i denne retten, men frosne kamskjell går også veldig bra. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. kamskjell
  • 1 ss nøytral olje
  • 100 g glassnudler
  • 1 stk. vårløk
  • 1 stk. rød chili

Saus

  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 1 ss nøytral nøytral olje
  • 3 ss hoisinsaus
  • 2 ss lys soyasaus
  • 1 ss mørk soyasaus (kan utelates)
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ts sesamolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 230 kcal
Fett 7 g
Protein 5 g
Karbohydrater 37 g

Slik gjør du

  1. Stell kamskjellene (se link under til hvordan du steller kamskjell). Tørk dem med litt tørkepapir og træ to og to kamskjell på små grillspyd.
  2. Kok glassnudler etter anvisning på pakken. Skyll i kaldt vann og sett til side.
  3. Finhakk chili, ingefær, hvitløk og koriander. Spar litt koriander til pynt.
  4. Bland sammen de hakkede urtene, olje, hoisinsaus, soyasaus, sukker og sesamolje. Smak til med salt og pepper. 
  5. Pensle grillen med litt olje og grill kamskjellene raskt på begge sider - det er bedre å grille dem litt for lite enn litt for lenge. Krydre med litt salt og pepper. 
  6. Anrett i rengjorte kamskjell eller på tallerken, med glassnudler, grillede kamskjell og dressing. Pynt med finsnittet vårløk, chili i strimler og koriander.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB11 12.10.2024 11:04:20