Ingredienser

  • 4 stk. lammekotelett
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 båter hvitløk med skall
  • 2 ss olivenolje

Sellerirotpuré:

  • 200 g sellerirot
  • 2 dl vann
  • 2 ss melk
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Nykål

  • 1 stk. nykål, sommerkål eller spisskål
  • 1 ss olivenolje
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts salt
Del

Lammekoteletter med sellerirotpuré og nykål

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammekoteletter er raske å tilberede og smaker her nydelig sammen med litt nykål og selleripuré.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 4 stk. lammekotelett
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 båter hvitløk med skall
  • 2 ss olivenolje

Sellerirotpuré:

  • 200 g sellerirot
  • 2 dl vann
  • 2 ss melk
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Nykål

  • 1 stk. nykål, sommerkål eller spisskål
  • 1 ss olivenolje
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær rotselleri i terninger. Kok dem møre i vann tilsatt melk. Sil av vannet og kjør sellerirotterningen i en matprosessor til en puré. Tilsett fløte og smør og smak til med salt og pepper.
  2. Skjær kål i båter og ha på olivenolje, salt og pepper. Stek båtene i to-tre minutter på hver side, til de har fått fin farge, gjerne i en grillpanne.
  3. Krydre kotelettene med salt og pepper. Stek dem i en varm panne med olje sammen med knuste hvitløksbåter. For medium stekte koteletter steker du dem i 2 minutter på hver side, skru så ned varmen og etterstek med lokk i 5 minutter.

 Lammekotelettene serveres med nykål og sellerirotpuré. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant