Lammekoteletter med sellerirotpuré og nykål

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Lammekoteletter er raske å tilberede og smaker her nydelig sammen med litt nykål og selleripuré.

Ingredienser

  • 4 stk lammekotelett
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 4 båt hvitløk med skall
  • 2 ss olivenolje

Sellerirotpuré:

  • 200 g sellerirot
  • 2 dl vann
  • 2 ss melk
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss smør
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Nykål

  • 1 stk nykål, sommerkål eller spisskål
  • 1 ss olivenolje
  • 14 ts pepper
  • 12 ts salt

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær rotselleri i terninger. Kok dem møre i vann tilsatt melk. Sil av vannet og kjør sellerirotterningen i en matprosessor til en puré. Tilsett fløte og smør og smak til med salt og pepper.
  2. Skjær kål i båter og ha på olivenolje, salt og pepper. Stek båtene i to-tre minutter på hver side, til de har fått fin farge, gjerne i en grillpanne.
  3. Krydre kotelettene med salt og pepper. Stek dem i en varm panne med olje sammen med knuste hvitløksbåter. For medium stekte koteletter steker du dem i 2 minutter på hver side, skru så ned varmen og etterstek med lokk i 5 minutter.

 Lammekotelettene serveres med nykål og sellerirotpurè. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.