Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rosa grape- og rosépeppervinaigrette

Grapefruktvinaigrette med rosépepper

Ingredienser

4  porsjoner
  • 0,5 stk. grapefrukt , gjerne rosa
  • 2 ts dijonsennep
  • 2 ss honning
  • 1 ts rosépepper
  • 0,5 dl olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 156 kcal
Fett 12 g
Protein 1 g
Karbohydrater 12 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En frisk og aromatisk dressing som passer godt til enkle bladsalater. Dressingen passer også godt til grillet fisk.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 0,5 stk. grapefrukt , gjerne rosa
  • 2 ts dijonsennep
  • 2 ss honning
  • 1 ts rosépepper
  • 0,5 dl olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 156 kcal
Fett 12 g
Protein 1 g
Karbohydrater 12 g

Slik gjør du

  1. Press grapefruktsaften i en skål og bland inn sennep, honning og grovknust rosépepper. 
  2. Visp inn olivenolje i en tynn stråle. Smak til med litt salt og kvernet pepper og juster med mer honning etter smak.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Oppbevar dressingen i tett glass i kjøleskapet i inntil to uker. La dressingen bli romtemperert og rist glasset godt før servering.

Resten av grapefrukten kan du for eksempel bruke i en blandet salat.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB12 12.12.2024 03:02:49