Furikake - japansk riskrydder

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Furikake er en japansk krydderblanding som brukes til å strø på ris, grønnsaker og fiskeretter som en smaksforsterker med masse umami. Vi har fornorsket den, og bruker små biter av tørrfisk som en av ingrediensene.

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 dl sesamfrø
  • 1 dl knust tørket sukkertare eller butare
  • 1 ss salt
  • 3 ss finrevet tørrfisk
  • 0,5 ss sukker

Slik gjør du

  1. Rist sesamfrø til de er gylne og begynner å «poppe». Ha dem over i en skål og tilsett salt. Avkjøl helt.
  2. Bland inn resten av ingrediensene.
  3. Hell furikake i et tett glass og oppbevar mørkt. Holdbar i minst to måneder.
I Japan og flere andre asiatiske land bruker de furikake som «pålegg» på risen. Grunnsmakene er sesamfrø, tørket tang, m og varierer smaken med ingredienser som frysetørket laks, egg eller grønnsaker, eller blander inn tørkede blomster eller sitrusskall for fargenes skyld. Smak og aroma minner om fisk eller sjømat.