Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kuskjell med furikake og asiatisk dressing

Furikake - japansk riskrydder

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 dl sesamfrø
  • 1 dl knust tørket sukkertare eller butare
  • 1 ss salt
  • 3 ss finrevet tørrfisk
  • 0,5 ss sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 831 kcal
Fett 52 g
Protein 56 g
Karbohydrater 24 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Furikake er en japansk krydderblanding som brukes til å strø på ris, grønnsaker og fiskeretter som en smaksforsterker med masse umami. Vi har fornorsket den, og bruker små biter av tørrfisk som en av ingrediensene.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 dl sesamfrø
  • 1 dl knust tørket sukkertare eller butare
  • 1 ss salt
  • 3 ss finrevet tørrfisk
  • 0,5 ss sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 831 kcal
Fett 52 g
Protein 56 g
Karbohydrater 24 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
I Japan og flere andre asiatiske land bruker de furikake som «pålegg» på risen. Grunnsmakene er sesamfrø, tørket tang, m og varierer smaken med ingredienser som frysetørket laks, egg eller grønnsaker, eller blander inn tørkede blomster eller sitrusskall for fargenes skyld. Smak og aroma minner om fisk eller sjømat.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB12 15.12.2024 02:50:30