Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kuskjell med furikake og asiatisk dressing

Kuskjell med asiatisk dressing

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kuskjell
  • 1 ss soyasaus
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 1 ts sesamolje
  • 2 stilker frisk koriander
  • 1 ss furikake
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 277 kcal
Fett 4 g
Protein 44 g
Karbohydrater 12 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Er du heldig å bo ved sjøen eller i nærheten av en velassortert fiskeforretning, så kan du av og komme over disse store, vakre skjellene. Kuskjell skal åpnes rett før servering, og er aller best rå.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kuskjell
  • 1 ss soyasaus
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 1 ts sesamolje
  • 2 stilker frisk koriander
  • 1 ss furikake
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 277 kcal
Fett 4 g
Protein 44 g
Karbohydrater 12 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Kuskjell lever på sandbunn og graver seg ned i sanden slik at de må graves fram. Sanker du dem selv, bør du la dem rense seg i rent sjøvann i et døgn før tilberedning. Kuskjell regnes som et av verdens eldste levende dyr, og kan bli over 500 år gamle.
Furikake er en japansk krydderblanding som brukes til å strø på ris, grønnsaker og fiskeretter som en smaksforsterker med masse umami. Vi har fornorsket den, og bruker små biter av tørrfisk som en av ingrediensene.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB12 15.12.2024 20:55:12