Chorizoburger med scampi

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er burgeren du skal lage når det er tid for skikkelig kosemat. Saftig hamburger med smakfull chorizo, toppet med deilige scampi og friskt eple. Server dem gjerne med hjemmelaget potetchips.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 stk. egg
  • 0,5 ts pepper
  • 100 g chorizopølse
  • 2 ss hakket frisk basilikum
  • 2 ss nøytral olje til steking

Scampispyd:

  • 12 stk. scampi
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ts paprikapulver

Tilbehør:

  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 1 pk feldsalat
  • 1 stk. eple i tynne skiver

Slik gjør du

  1. Ha kjøttdeig, egg, pepper og vann i en bolle og rør deigen sammen. Skjær chorizopølse i små biter, og bland bitene inn i deigen sammen med finhakket basilikum.
  2. Del deigen til burgere. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store flate burgere.
  3. Rens scampi og ha dem i en liten pose sammen med olje og paprikapulver. Vend litt på posen slik at krydderet fordeler seg rundt scampiene. Tre scampi på spyd.
Skal du grille scampispydene, legg grillspydene i bløt i ca. 30 minutter før bruk slik at de ikke tar fyr på grillen.
  1. Stek burgere i en stekepanne med margarin eller olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til burgerne er gjennomstekt.
Pensle gjerne burgerne med litt olje og legg dem på grillen. Da får du en ekstra god smak på burgerne.
  1. Stek scampispydene i 2-3 minutter i en varm stekepanne, eller legg dem på grillen. Dryss over finhakket bladpersille, og legg dem over på en tallerken med kjøkkenpapir slik at overflødig fett renner av.
  2. Varm hamburgerbrød som anvist på pakken og vask salat. Kutt eple i tynne skiver.
  3. Fyll brødene med salat, burgere, epleskiver og legg scampispydene på toppen.

Server gjerne med hjemmelaget potetchips.