Cheeseburger

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En digg cheeseburger lager du enkelt selv! Topp den med klassisk tilbehør som salat, tomat, rødløk og syltet agurk, eller noe annet du liker godt. 

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 12 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 4 skiver cheddar ost

Tilbehør

  • 4 stk hamburgerbrød
  • 1 pk ruccula (á 65 gram)
  • 2 stk tomat
  • 12 stk rød løk
  • 2 stk sylteagurk, hel

Slik gjør du

1.  Ha kjøttdeig, salt, pepper og vann i en bolle og rør deigen sammen. Ikke rør for lenge, deigen skal ikke bli seig.

2. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store flate burgere.

3. Stek burgere i en stekepanne med margarin eller olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til det igjen pipler ut kjøttsaft. Da er burgerne medium stekt. Skru ned varmen og legg en osteskive på hver hamburger. Legg et lokk på stekepannen til osten har smeltet.

Pensle gjerne burgerne med litt olje og legg dem på grillen. Da får du en ekstra god smak på burgerne.

4. Gjør klar tilbehøret. Varm hamburgerbrød som anvist på pakken. Vask salat. Kutt tomat, rødløk og syltet agurk i skiver.

5. Fyll brødene med ruccula, burgere, tomat, rødløk og syltet agurk. Ha gjerne på en god bbq-saus, hjemmelaget ketchup eller en dressing du liker godt. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.