Butterdeig med egg og bacon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Egg og bacon i matpakken - ja, selvfølgelig! 

Ingredienser

porsjoner
  • 2 plater butterdeig
  • 4 skiver bacon
  • 1 dl revet hvitost
  • 2 stk. egg
  • 0,25 stk. rødløk i tynne skiver

Slik gjør du

1. Tin butterdeig. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

2Fres baconskiver i en varm stekepanne til de er såvidt sprø. Legg dem over på en tallerken med kjøkkenpapir slik at fettet renner av.

3. Ha litt mel på kjøkkenbenken og kjevle butterdeigsplater til de er kvadratiske. Brett in kantene og prikk deigen i midten med en gaffel. Legg firkantene over på et bakepapirkledd stekebrett.

4. Ha revet ost på butterdeigen. Legg et par skiver bacon og litt rødløk på hver av tertene. Knekk et egg på midten av tertene. Stek tertene til de er gyllne og eggehviten har blitt hvit. 

5. Dryss over revet parmesan og nykvernet pepper før servering.