Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Peanøttbrød

Ingredienser

  • 750 g hvetemel
  • 300 g fullkornhvetemel
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 pk gjær
  • 7 dl lunkent vann
  • 100 g romtemperert smør
  • 200 g peanøtter
  • 1 ss smør til smøring av brødformene
Del

Peanøttbrød

(4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er brødet for deg som elsker peanøtter, og som liker brødet luftig, grovt og smakfullt. Deigen kan stekes i former eller som rundstykker.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 750 g hvetemel
  • 300 g fullkornhvetemel
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 pk gjær
  • 7 dl lunkent vann
  • 100 g romtemperert smør
  • 200 g peanøtter
  • 1 ss smør til smøring av brødformene

Slik gjør du

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett mel, sukker, salt og vann. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin med eltekrok. Start maskinen på lav fart øk tempoet etterhvert. Elt til deigen er smidig og slipper bakebollen.
    1 porsjon gir 25 små peanøttbrød.
  2. Grovhakk peanøtter. 
  3. Tilsett romtemperert smør og kjør deigen videre på sakte fart til alt er godt blandet og du har fått en fin, jevn og smidig deig. Tilsett peanøttene og elt dem godt inn i deigen.
    Dersom du bruker kjøkkenmaskin får du best resultat om du starter med lav hastighet og øker etterhvert.
  4. Dekk bakebollen med et klede, og la den stå til heving på et lunt sted i ca. en time.
  5. Ha deigen på et melet bakebord og del den i like store emner. Trill emnene til små ovale brød og legg dem i godt smurte brødformer. 
    Vi har brukt porsjonsbrødformer. Har du ikke slike kan du selvsagt også lage peanøttbrød som rundstykker.
  6. Etterhev brødene i ca. 15 minutter før steking.  
  7. Pensle peanøttbrødene med vann og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.

Utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB11 23.03.2023 15:32:08