Peanøttbrød

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Dette er brødet for deg som elsker peanøtter, og som liker brødet luftig, grovt og smakfullt. Deigen kan stekes i former eller som rundstykker.

Ingredienser

  • 750 g hvetemel
  • 300 g fullkornhvetemel
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 12 pakke gjær
  • 7 dl lunkent vann
  • 100 g romtemperert smør
  • 200 g peanøtter
  • 1 ss smør til smøring av brødformene

Slik gjør du

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett mel, sukker, salt og vann. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin med eltekrok. Start maskinen på lav fart øk tempoet etterhvert. Elt til deigen er smidig og slipper bakebollen.
    1 porsjon gir 25 små peanøttbrød.
  2. Grovhakk peanøtter. 
  3. Tilsett romtemperert smør og kjør deigen videre på sakte fart til alt er godt blandet og du har fått en fin, jevn og smidig deig. Tilsett peanøttene og elt dem godt inn i deigen.
    Dersom du bruker kjøkkenmaskin får du best resultat om du starter med lav hastighet og øker etterhvert.
  4. Dekk bakebollen med plast, og la den stå til heving på et lunt sted i ca. en time.
  5. Ha deigen på et melet bakebord og del den i like store emner. Trill emnene til små ovale brød og legg dem i godt smurte brødformer. 
    Vi har brukt porsjonsbrødformer. Har du ikke slike kan du selvsagt også lage peanøttbrød som rundstykker.
  6. Etterhev brødene i ca. 15 minutter før steking.  
  7. Pensle peanøttbrødene med vann og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.

Utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.