Brunet nøttesmør

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Alt som skal til er en klatt smør og litt grovhakkede hasselnøtter, og dermed har du et perfekt tilbehør til stekt fisk og sjømat, bakte grønnsaker og fersk asparges. Følg godt med så smøret ikke blir brent!

Ingredienser

  • 300 g smør
  • 50 g hasselnøtter

Slik gjør du

  1. Ha smøret i en liten, vid kjele over middels høy varme. Smøret vil smelte, deretter skumme og boble (vannet i smøret koker). Deretter vil skummet legge seg og fargen på smøret endrre seg til gyllenbrunt, og det vil dufte nøtteaktig. Pass på at smøret ikke blir brent. 
  2. Smøret kan nå brukes som det er, men vil du ha det ekstra fint, kan du sile det gjennom en fin sikt eller et klede for å bli kvitt bunnfallet.
  3. Hakk nøttene grovt, og la dem surre i det brunede smøret i et par minutter slik at de får litt farge og blir sprø. 

Nøttesmør kan smakes til på flere ulike måter:

  • Bytt ut hasselnøtter med mandelflak, pinjekjerner eller andre nøtter.
  • Smak til smøret med litt soya og sitron- eller limesaft.
  • Tilsett hakkede urter og hvitløk rett før servering.
  • Smak til med litt revet ingefær og chili for en asiatisk variant.
  • Smøret kan også brukes til å lage en hollandaisesaus med litt annen smak enn det som er vanlig. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.