Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brunet nøttesmør

Brunet nøttesmør

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g smør
  • 50 g hasselnøtter
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Alt som skal til er en klatt smør og litt grovhakkede hasselnøtter, og dermed har du et perfekt tilbehør til stekt fisk og sjømat, bakte grønnsaker og fersk asparges.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g smør
  • 50 g hasselnøtter

Slik gjør du

  1. Ha smøret i en liten, vid kjele over middels høy varme. Smøret vil smelte, deretter skumme og boble (vannet i smøret koker). Deretter vil skummet legge seg og fargen på smøret endrre seg til gyllenbrunt, og det vil dufte nøtteaktig. Pass på at smøret ikke blir brent. 
  2. Smøret kan nå brukes som det er, men vil du ha det ekstra fint, kan du sile det gjennom en fin sikt eller et klede for å bli kvitt bunnfallet.
  3. Hakk nøttene grovt, og la dem surre i det brunede smøret i et par minutter slik at de får litt farge og blir sprø. 

Nøttesmør kan smakes til på flere ulike måter:

  • Bytt ut hasselnøtter med mandelflak, pinjekjerner eller andre nøtter.
  • Smak til smøret med litt soya og sitron- eller limesaft.
  • Tilsett hakkede urter og hvitløk rett før servering.
  • Smak til med litt revet ingefær og chili for en asiatisk variant.
  • Smøret kan også brukes til å lage en hollandaisesaus med litt annen smak enn det som er vanlig. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 24.04.2024 03:50:50