Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Angel food cake

Angel food cake

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl melis
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 12 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ts sitronsaft

Glasur:

  • 3 ss smeltet smør
  • 0,5 l melis
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 0,5 dl melk
  • 1 ss revet sitronskall
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne erkeamerikanske kaken har fått sitt navn fordi den innvendig er så hvit som englevinger, og så lett og luftig som en sky. I tillegg er den søt som en kjerub, og himmelsk god. Har du mange eggehviter til overs, er dette en genial måte å bruke dem opp på!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl melis
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 12 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ts sitronsaft

Glasur:

  • 3 ss smeltet smør
  • 0,5 l melis
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 0,5 dl melk
  • 1 ss revet sitronskall

Slik gjør du

  1. Sikt sammen melis, hvetemel og vaniljesukker.
  2. Ha eggehviter og salt i en ren miksebolle og pisk til eggehviten danner myke topper. Fortsett å piske mens du tilsetter sukker, litt etter litt med en spiseskje. Pisk til alt sukkeret er tilsatt og massen er stiv og blank.
  3. Vend inn vanilje, sitronsaft og den siktede hvetemel- og melisblandingen. Vær lett på hånden, og nøye med å få med alt melet.
  4. Hell kakerøren i en tørr, usmurt randform eller annen formkakeform (helst med slippbelegg) og jevn ut overflaten med en slikkepott.
  5. Sett formen midt i ovnen på 190 °C og stek i 35-40 minutter, eller til kaken er vakkert gyllen og har fått en sprø skorpe.
  6. Snu kakeformen opp-ned og avkjøl kaken i formen til den er helt kald – opptil 2 timer. 
    Bruker du en randform med lite hull, kan du avkjøle kaken opp-ned hengende på kaken. Den vil ikke falle ut av formen.
  7. Snu kaken riktig vei og løsne den fra formen med en skarp kniv. Hvelv den på et kakefat og løft forsiktig formen bort.
  8. Smelt smør og rør inn melis og vanilje. Tilsett melk til glasuren har passe konsistens. Pynt kaken med glasur og finrevet sitronskall.
Det kan være vanskelig å få kaken ut av formen. Et tips er å dunke formen forsiktig mot benken, så vel den sprø skorpen løsne. Det er viktig å ikke smøre formen – det vil påvirke eggehvitene.
Om du har mange eggehviter til overs, kan det være kjekt å vite at 4 eggehviter tilsvarer 1 dl (12 eggehviter er 3 dl).

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB15 25.09.2023 21:33:22