Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Angel food cake

Angel food cake

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl melis
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 12 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ts sitronsaft

Glasur:

  • 3 ss smeltet smør
  • 0,5 l melis
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 0,5 dl melk
  • 1 ss revet sitronskall
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne erkeamerikanske kaken har fått sitt navn fordi den innvendig er så hvit som englevinger, og så lett og luftig som en sky. I tillegg er den søt som en kjerub, og himmelsk god. Har du mange eggehviter til overs, er dette en genial måte å bruke dem opp på!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl melis
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 12 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ts sitronsaft

Glasur:

  • 3 ss smeltet smør
  • 0,5 l melis
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 0,5 dl melk
  • 1 ss revet sitronskall

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bruker du en randform med lite hull, kan du avkjøle kaken opp-ned hengende på kaken. Den vil ikke falle ut av formen.
Det kan være vanskelig å få kaken ut av formen. Et tips er å dunke formen forsiktig mot benken, så vel den sprø skorpen løsne. Det er viktig å ikke smøre formen – det vil påvirke eggehvitene.
Om du har mange eggehviter til overs, kan det være kjekt å vite at 4 eggehviter tilsvarer 1 dl (12 eggehviter er 3 dl).

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9167, server:MP-PRD-WEB15 30.05.2024 11:25:11