Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Sølvkake

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 75 g smør
  • 150 g sukker
  • 1,75 dl kremfløte
  • 225 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • ca. 2 ss valmuefrø
  • finrevet skall av 1 stk. appelsin
  • 8 stk. eggehvite
  • 20 g mandelflak
Del

Sølvkake

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du mange eggehviter til overs etter annen bakst er det lurt å lage en sølvkake.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 75 g smør
  • 150 g sukker
  • 1,75 dl kremfløte
  • 225 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • ca. 2 ss valmuefrø
  • finrevet skall av 1 stk. appelsin
  • 8 stk. eggehvite
  • 20 g mandelflak

Slik gjør du

  1. Rør smør og sukker hvitt. Visp kremfløte til krem og rør den inn.
  2. Sikt hvetemel og bakepulver og vend det inn i røren sammen med valmuefrø og revet appelsinskall.
  3. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren.
  4. Hell røren i en smurt og melstrødd 1 1/2 liters-form. Jevn overflaten forsiktig ut med en slikkepott.
  5. Stek kaken på nederste rille i ovnen på 175 °C i 3/4 - 1 time og  avkjøl den i formen i ca. 15 minutter før du hvelver den på rist og lar den bli helt kald.
  6. Dryss kaken med litt melis og ristede mandelflak før servering.
Sølvkake er fin å fryse.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3546, server:MP-PRD-WEB12 30.11.2022 19:14:29