Ingredienser

  • 125 g hvetemel
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl vann
  • 2 stk. egg
  • 0,5 ts salt
  • 3 ss smeltet smør
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

246kcal

Energi

13.1g

Fett

8.4g

Protein

23.3g

Karbohydrater

1mg

Jern

Del

Yorkshirepudding

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Yorkshirepudding er en britisk klassiker og tradisjonelt tilbehør til helstekt roastbiff eller stek. Puddingen suger til seg saus og kraft og blir dermed en skikkelig smaksbombe.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 125 g hvetemel
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl vann
  • 2 stk. egg
  • 0,5 ts salt
  • 3 ss smeltet smør
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

246kcal

Energi

13.1g

Fett

8.4g

Protein

23.3g

Karbohydrater

1mg

Jern

Slik gjør du

  1. Ha melet i en bolle og tilsett melk blandet med vann.
  2. Visp eggene og ha i bollen sammen med saltet. Rør kraftig til røren blir glatt og luftig. Røren behøver ikke å svelle.
  3. Ha smeltet smør i porsjonsformer eller en stor form. Her kan du bruke sandkakeformer, andre små porsjonsformer eller en stor ildfast form. Helst skal formene varmes i ovnen med stekefettet i, før man har i røren. Dette for at det skal bli lettere å få "puddingene" ut av formen, og for at de skal få den karakteristiske formen.
  4. Fordel røren i formen/formene og stek på 225° i ca. 25 minutter til de har hevet seg godt og fått en fin, mørk brunfarge.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant