Whiskykake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Dette er kaken over alle kaker for de av oss som er glad i whisky og kaker med mye smak. Toppet med en god kaffekrem og med litt kaffe i koppen, blir dette en kaffeopplevelse av den gode gamle sorten.
Ingredienser
porsjoner
-
150 g cocktailbær -
2,5 dl rosiner -
200 g valnøttkjerner -
2,5 dl whisky -
175 g smør -
3 dl sukker -
1 dl brunt sukker -
4 stk. egg -
1 ts bakepulver -
6 dl hvetemel -
0,25 ts malt muskat
Kaffekrem:
-
3 dl kremfløte -
2 ss sukker -
1 shot espressokaffe
Slik gjør du
- Del cocktailbær i to, grovhakk rosiner og valnøtter. Bland dette i en bolle og hell over whisky. La blandingen stå å trekke over natten.
- Forvarm stekeovn til 180 °C
- Rør smør, sukker og brunt sukker til det er kremaktig. Tilsett én og én eggeplomme og rør godt mellom hver.
- Bland bakepulver, mel og muskat i nøtteblandingen. Vend blandingen forsiktig inn i eggedosisen.
- Stivpisk eggehvite og vend den forsiktig inn i røren.
- Hell røren i en godt smurt form (24 cm diameter) og stek den på nederste rille i ca. 1 time.
- La kaken stå noen minutter i formen før den avkjøles på rist.
- Pisk kremfløte og sukker knapt stivt, vend inn espresso og bre kremen over kaken rett før servering.