Ingredienser

  • 300 g juleskinke i strimler
  • 1 pk ruccula (á 65 g)
  • 80 g radicchio rosso salat
  • 3 stk. pære i skiver
  • 4 stk. tørkede fiken i skiver
  • 1 stk. granateple

Sennepsvinagrette:

  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss honning
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 - 1,5 dl olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt pepper
Del

Skinkesalat med pære og tørket fiken

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I julemodus og ønsker en salat som smaker litt jul? Med juleskinke, pære, fiken, granateple og sennepsvinagrette har du en sprø og deilig salat som garantert gir stemning.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 300 g juleskinke i strimler
  • 1 pk ruccula (á 65 g)
  • 80 g radicchio rosso salat
  • 3 stk. pære i skiver
  • 4 stk. tørkede fiken i skiver
  • 1 stk. granateple

Sennepsvinagrette:

  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss honning
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 - 1,5 dl olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt pepper

Slik gjør du

  1. Lag sennepsvinagrette. Bland dijonsennep, honning og hvitvinseddik i en liten bolle. Spe med olje i en tynn stråle mens du spisker kraftig. Vinagretten skal ha en glatt og kremaktig konsistens. Smak til med salt og pepper. 
Dypp et salatblad i dressingen. Er dressingen for skarp, spe i litt mer olje. Dressingen er holdbar i kjøleskapet i 1-2 uker.
  1. Anrett salat, pære og fiken på fat eller i bolle. Legg på finstrimlet juleskinke. 
  2. Rens granateple og dryss over salaten. Ha litt sennepsvinagrette på salaten rett før servering, og server resten av dressingen ved siden av.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant