Skinkesalat med pære og tørket fiken

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

I julemodus og ønsker en salat som smaker litt jul? Med juleskinke, pære, fiken, granateple og sennepsvinagrette har du en sprø og deilig salat som garantert gir stemning.

Ingredienser

  • 300 g juleskinke i strimler
  • 1 pk ruccula (á 65 g)
  • 80 g radicchio rosso salat
  • 3 stk pære i skiver
  • 4 stk tørkede fiken i skiver
  • 1 stk granateple

Sennepsvinagrette:

  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss honning
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 - 112 dl olje
  • 12 ts salt
  • 14 ts malt pepper

Slik gjør du

1. Lag sennepsvinagrette. Bland dijonsennep, honning og hvitvinseddik i en liten bolle. Spe med olje i en tynn stråle mens du spisker kraftig. Vinagretten skal ha en glatt og kremaktig konsistens. Smak til med salt og pepper. 

Dypp et salatblad i dressingen. Er dressingen for skarp, spe i litt mer olje. Dressingen er holdbar i kjøleskapet i 1-2 uker.

2. Anrett salat, pære og fiken på fat eller i bolle. Legg på finstrimlet juleskinke. 

3. Rens granateple og dryss over salaten. Ha litt sennepsvinagrette på salaten rett før servering, og server resten av dressingen ved siden av.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.