Skinkesalat med honningglaserte nøtter

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

I julestemning og lyst på en salat som smaker mye jul? Her har du den! Med juleskinke, grønnkål, pære, honningglaserte nøtter og klementindressing blir det garantert fest i heimen.

Ingredienser

  • 300 g juleskinke i strimler
  • 200 g grønnkål
  • 1 ss olje
  • 100 g grovhakkede hasselnøtter
  • 100 g tørkede tranebær
  • 1 ss smør til steking
  • 2 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 2 ss honning
  • 3 stk. pære
  • 80 g radicchio rosso salat
  • 0,5 stk. granateple

Klementindressing:

  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 ss olje til steking
  • saft av 4 stk. klementin
  • ca. 1 dl olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Lag klementindressing. Fres sjalottløk i en liten kjele med olje til den er myk. Ha i klementinsaft. Kok på svak varme og reduser til det halve. Avkjøl litt. Spe med olje i en tynn stråle mens du pisker kraftig. Smak til med salt og pepper
  2. Kutt grønnkål i tynne strimler. Fres kål i en varm stekepanne med olje, 2-3 minutter. Ha grønnkålen over på en tallerken. 
  3. Fres nøtter og tranebær i en varm stekepanne med smør i et par minutter. Krydre med 5-spice og ha på honning. 
5-krydder/fivespice krydder/ five spice powder er en kjent krydderblanding fra det kinesiske kjøkken. Krydderet inneholder som navnet sier fem ulike krydderslag; stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sort pepper. Kan kjøpes i velassorterte dagligvareforretninger.
  1. Anrett grønnkål, pære og salat på et fat eller i bolle. Legg på strimler av juleskinke. Strø glaserte nøtter og tranebær over. Ha på klementindressing rett før servering og dryss over granateple til pynt.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.