Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tri-tip med fløtegratinerte poteter

Tri-tip med fløtegratinerte poteter

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 900 g tri-tip av storfe
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør

Rødvinssaus:

  • 3 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 7,5 dl rødvin
  • 7,5 dl oksekraft
  • 150 g kaldt usaltet smør i terninger

Fløtegratinerte poteter:

  • 4 dl kremfløte
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • ca. 1 kg potet
  • 1 ss smør
  • 1,5 dl revet ost

Tilbehør:

  • 400 g østerssopp (kongeøsterssopp)
  • 3 ss smør
  • 1 ts frisk salvie
  • 0,5 ts flaksalt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 stk. brokkoli
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1239 kcal
Fett 87 g
Protein 49 g
Karbohydrater 36 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Tri-tip, cuvette eller California steak, som den også kalles, er et mørt og saftig biffstykke ved riktig tilberedning. Server den med fløtegratinerte poteter, rødvinssaus og smørstekt østerssopp. En skikkelig herremåltid!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 900 g tri-tip av storfe
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør

Rødvinssaus:

  • 3 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 7,5 dl rødvin
  • 7,5 dl oksekraft
  • 150 g kaldt usaltet smør i terninger

Fløtegratinerte poteter:

  • 4 dl kremfløte
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • ca. 1 kg potet
  • 1 ss smør
  • 1,5 dl revet ost

Tilbehør:

  • 400 g østerssopp (kongeøsterssopp)
  • 3 ss smør
  • 1 ts frisk salvie
  • 0,5 ts flaksalt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 stk. brokkoli
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1239 kcal
Fett 87 g
Protein 49 g
Karbohydrater 36 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Østerssopp med brunet salviesmør

Legg opp biff og grønnsaker på et stort fat, med fløtegratinerte poteter på siden. 

Tri-tip med fløtegratinerte poteter

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13598, server:MP-PRD-WEB15 22.03.2025 10:46:49