Sommerlig tapassalat
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Den italienske salami har gjort suksess i Norge i mange generasjoner, først og fremst som favorittpålegg i mange matpakker. Steker du den blir den sprø og deilig, og sammen med en frisk jordbærsalsa blir det en enkel og spennende tapasrett. Velg gjerne en av de mange spesialsalamiene som finnes på markedet.
Ingredienser
porsjoner
-
12 skiver salami -
0,5 pose ruccula -
10 stk. gule gul cherrytomat
Jordbærsalsa:
-
12 stk. jordbær -
1 stk. sjalottløk -
1 stk. grønn chili -
2 ss hakket frisk gressløk -
0,5 potte hakket frisk koriander -
1 ss balsamicoeddik -
4 ss olivenolje -
Saften av
1 stk. lime -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper -
0,5 ts sukker eller honning
Slik gjør du
- Varm en stekepanne og legg i salamiskiver. Stek dem gylne på begge sider (salamien inneholder så mye fett at det ikke er nødvendig å tilsette noe i pannen). Legg dem på et kjøkkenpapir for å renne av. Skivene skal være sprø og tørre.
- Rens jordbær og kutt i små biter og ha i en bolle. Finhakk sjalottløk, chili, gressløk og koriander. Bland alt og smak til med lime, balsamico, salt, pepper og sukker/honning.
- Fordel ruccola og jordbærsalsa i små skåler og topp med stekte salamiskiver og cherrytomat. Pynt med frisk koriander.