Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skogsbærgalette

Skogsbærgalette

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. ferdig paideig
  • 1 pose frosne skogsbær á 400 g
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss potetmel
  • 1 ss melis
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En liten dessert, som en pai, i all enkelhet – det er ikke mye som skal til for å skape feststemning på en vanlig hverdag.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. ferdig paideig
  • 1 pose frosne skogsbær á 400 g
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss potetmel
  • 1 ss melis

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 220 °C.
  2. Ta paideig ut av pakken og rull den ut over en stor, ildfast tallerken eller liknende.
  3. Ha bær i en bolle og bland med sukker og potetmel. La gjerne tine en stund, og rør slik at sukkeret smelter og potetmelet blander seg med bærsaft.
  4. Hell bærblandingen midt på deigen og fordel den utover. Brett deigen inn over bærene, slik at du får en fin kant.
  5. Stek galetten midt i ovnen i ca. 30 minutter, eller til deigen har fått fin farge og bærene har falt sammen. Om du ser at sukker og potetmel ikke blander seg ordentlig med bærene, kan du bruke en gaffel og forsiktig «rote» litt på overflaten, slik at alt blir blandet. 
  6. Ta galetten ut av ovnen og la den hvile et par minutter. Dryss over raust med melis og server.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB11 18.06.2024 07:42:55