Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Farsert kalkunfilet

Farsert kalkunfilet

Ingredienser

8  porsjoner

Farse:

  • 1 ts salt
  • 1 stk. egg
  • 0,5 ss potetmel
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 8 stk. soltørkede tomater ,i strimler
  • 50 g chorizopølse , i strimler
  • 0,5 stk. eple , i små terninger
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje eller smør til steking

Potet- og sellerimos:

  • 1,5 kg potet
  • 0,5 kg sellerirot
  • 100 g smør
  • ca. 5 dl melk
  • ca. 0,5 ts revet muskatnøtt

Kremet soppsaus:

  • ca. 35 g tørket sopp (eller 200 g fersk)
  • 5 dl vann
  • 1 stk. kyllingbuljongterning
  • 3 stk. sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss soyasaus
  • saft av 0,25 stk. sitron

Glaserte grønnsaker:

  • 850 g sjalottløk eller annen småløk
  • 4 stk. gulrot
  • 2 ss smør
  • 2 ss sukker
  • 2 ss rødvinseddik eller eplecidereddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 644 kcal
Fett 27 g
Protein 55 g
Karbohydrater 39 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gjør litt ekstra ut av kalkunfileten til jul eller nyttår! Bruk innerfileten og enden av fileten til en smakfull, saftig farse, og fyll fileten med farsen. Servert med glasert gulrot og småløk, kremet soppsaus og potet- og sellerimos garanterer vi en begeistrede gjester og feststemning!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner

Farse:

  • 1 ts salt
  • 1 stk. egg
  • 0,5 ss potetmel
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 8 stk. soltørkede tomater ,i strimler
  • 50 g chorizopølse , i strimler
  • 0,5 stk. eple , i små terninger
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje eller smør til steking

Potet- og sellerimos:

  • 1,5 kg potet
  • 0,5 kg sellerirot
  • 100 g smør
  • ca. 5 dl melk
  • ca. 0,5 ts revet muskatnøtt

Kremet soppsaus:

  • ca. 35 g tørket sopp (eller 200 g fersk)
  • 5 dl vann
  • 1 stk. kyllingbuljongterning
  • 3 stk. sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss soyasaus
  • saft av 0,25 stk. sitron

Glaserte grønnsaker:

  • 850 g sjalottløk eller annen småløk
  • 4 stk. gulrot
  • 2 ss smør
  • 2 ss sukker
  • 2 ss rødvinseddik eller eplecidereddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 644 kcal
Fett 27 g
Protein 55 g
Karbohydrater 39 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Potetmosen kan gjerne varieres på mange ulike måter. Jordskokk, søtpotet eller persillerot kan erstatte sellerirot, og smakstilsetningene kan være for eksempel hvitløk, urter eller hakket oliven.
Bruk fersk eller hermetisk sopp i stedet for tørket. 35 g tørket sopp tilsvarer ca. 200 g fersk sopp. Bruker du fersk sopp er det en fordel å forvelle/steke den før videre bruk. Bruker du hermetisk sopp kan kraften fra boksen brukes i sausen.
Varier grønnsakene ut fra hva du liker best. Ovnsbakte rotgrønnsaker i strimler eller smørdampede aspargesbønner er gode alternativer.

Server den farserte kalkunfileten i skiver med glasert gulrot og småløk, kremet soppsaus og potet- og sellerimos.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB11 16.10.2024 03:00:04