Seco De Cordero - Lammegryte fra Peru

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

I denne lammegryta blir lammekjøttet som kokt i øl. Spennende smaker fra Sør-Amerika.

Ingredienser

  • 2 kg benfritt grytekjøtt av lam
  • 8 båt hvitløk
  • 2 ts havsalt
  • 1 ss spisskummenfrø
  • 1 ts pepper
  • 2 dl rødvinseddik
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ss finhakkede jalapeño
  • 2 stk løk
  • 3 dl øl
  • 2 ts salt
  • 135 l kjøttkraft
  • 6 stk potet
  • 6 ss finhakket frisk koriander

Slik gjør du

  1. Skjær lammekjøttet i store terninger.
  2. Ha hvitløk, salt, spisskummen og pepper i en morter. Knus til det er finmalt. Bland inn eddik og olivenolje. Legg lammekjøttet i marinaden, pass på at alle sider dekket av marinade. La det ligge i romtemperatur 2-3 timer, eller lenger i kjøleskap.
  3. Ta kjøttet ut av marinaden, behold ca. 1 dl av marinaden. Varm 3 ss olivenolje i en stor kjele og brun lammekjøttet på sterk varme. Brun kjøttet i flere omganger. Skru ned varmen og tilsett jalapeno, løk og salt. Rør rundt og la det surre i ca. 15. minutter.
  4. Tilsett øl og kok gryteretten i ca. 15 minutter til nesten all væske er dampet bort. Tilsett oksekraft, kok opp og la det trekke ca. 1 1/2 time til kjøttet er mørt.
  5. Skrell potetene og del dem i fire. Ha potetene over i gryta og la det trekke videre til potetene er møre, ca. 20 minutter. Spe eventuelt med mer kraft. Like før servering tilsetter du resten av marinaden og finhakket koriander. Bland godt og la det få et raskt oppkok før du serverer.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.