Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rødbetegravet laks med pepperrotkrem

Rødbetgravet ørretfilet med pepperrotkrem

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg ørretfilet med skinn
  • 4 stk. rødbete
  • 2 dl sukker
  • 1 dl salt
  • 3 ss kvernet pepper
  • 8 stk. einebær
  • 4 kvister frisk timian
  • 4 ss akevitt

Pepperrotrømme:

  • 4 ss seterrømme
  • 2 ss frisk pepperrot eller pepperrot på tube
  • 1 ss sitronsaft eller vineddik
  • 2 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Til servering:

  • 1 skive grovt rugbrød
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 stk. hjertesalat
  • 4 kvister frisk dill

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Å grave ørret eller laks med rødbeter gir en fantastisk farge på fisken. Skjær den i tynne skiver, og server til forrett sammen med pepperrotkrem, rugbrødsmuler og dill. Lekkert og godt!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg ørretfilet med skinn
  • 4 stk. rødbete
  • 2 dl sukker
  • 1 dl salt
  • 3 ss kvernet pepper
  • 8 stk. einebær
  • 4 kvister frisk timian
  • 4 ss akevitt

Pepperrotrømme:

  • 4 ss seterrømme
  • 2 ss frisk pepperrot eller pepperrot på tube
  • 1 ss sitronsaft eller vineddik
  • 2 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Til servering:

  • 1 skive grovt rugbrød
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 stk. hjertesalat
  • 4 kvister frisk dill

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12924, server:MP-PRD-WEB13 10.02.2025 05:46:28