Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rødbetegravet laks med pepperrotkrem

Rødbetgravet ørretfilet med pepperrotkrem

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg ørretfilet med skinn
  • 4 stk. rødbete
  • 2 dl sukker
  • 1 dl salt
  • 3 ss kvernet pepper
  • 8 stk. einebær
  • 4 kvister frisk timian
  • 4 ss akevitt

Pepperrotrømme:

  • 4 ss seterrømme
  • 2 ss frisk pepperrot eller pepperrot på tube
  • 1 ss sitronsaft eller vineddik
  • 2 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Til servering:

  • 1 skive grovt rugbrød
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 stk. hjertesalat
  • 4 kvister frisk dill

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Å grave ørret eller laks med rødbeter gir en fantastisk farge på fisken. Skjær den i tynne skiver, og server til forrett sammen med pepperrotkrem, rugbrødsmuler og dill. Lekkert og godt!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg ørretfilet med skinn
  • 4 stk. rødbete
  • 2 dl sukker
  • 1 dl salt
  • 3 ss kvernet pepper
  • 8 stk. einebær
  • 4 kvister frisk timian
  • 4 ss akevitt

Pepperrotrømme:

  • 4 ss seterrømme
  • 2 ss frisk pepperrot eller pepperrot på tube
  • 1 ss sitronsaft eller vineddik
  • 2 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Til servering:

  • 1 skive grovt rugbrød
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 stk. hjertesalat
  • 4 kvister frisk dill

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB15 05.12.2025 10:37:13