Reinsdyrstek med honningglaserte grønnsaker

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrstek er en eksklusiv råvare med smak av norsk natur. Med honningglaserte grønnsaker som følge har du en deilig middag til dine gjester eller en litt finere søndagsmiddag til familien.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. reinsdyrstek
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 6 stk. einebær
  • 3 dl hvitvin ,buljong eller vann
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk

Glaserte grønnsaker:

  • 500 g persillerot
  • 2 ss smør til steking
  • 200 g aspargesbønner
  • 1 bunt vårløk
  • 2 ss honning

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 125 °C.
  2. Tørk godt av reinsdyrsteken med kjøkkenpapir og krydre den godt med en blanding av salt, pepper og knuste einerbær. Legg kjøttet i en ildfast form og hell i væske. Del løk i båter og grovhakk hvitløk, og legg det i formen sammen med kjøttet.
  3. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken og plasser formen midt i ovnen til kjernetemperaturen er 55-60 °C, avhengig av hvor godt du vil ha den stekt (ca. 1 1/2 -2 timer). Øs gjerne kraften som danner seg i formen over steken et par ganger under stekingen.
  4. Løft steken over på en skjærefjøl og la den hvile i minst 20 minutter. Ta vare på stekesjyen, den kan du bruke videre i en saus.
  5. Vask persillerot godt (det er ikke nødvendig å skrelle) og del dem på langs i tynne båter. Rens aspargesbønner og del vårløk i omtrent like lange biter som persilleroten.
  6. Varm en stekepanne og ha i smør. Stek persillerøttene til de begynner å få fin, gyllen farge. Tilsett aspargesbønner, vårløk og honning og fres videre på middels varme slik at grønnsakene blir glasert. Smak til med salt og pepper.
  7. Skjær steken i skiver og server med de glaserte grønnsakene.

Server gjerne små, kokte poteter eller hasselbackpoteter til, og en god kremet viltsaus med sopp.