Rabarbrakake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rabarbra er forsommerens favoritt! Sur og sprø og anvendelig, og aller best før sankthans. Og fantastisk god i kaker! Her har du en stor, raus rabarbrakake i langpanne, til glede for både store og små på sommerfesten.

Ingredienser

20  porsjoner
  • 500 g rabarbra
  • 100 g melis
  • 500 g romtemperert smør
  • 400 g sukker
  • 8 stk. egg
  • 500 g hvetemel
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 ts bakepulver
  • 100 g mandler
  • 3 ss perlesukker

Slik gjør du

  1. Skyll og skrell rabarbra og del i ca. 2-3 cm lange biter. Bland inn melis og la stå og safte seg mens du lager røren.
  2. Visp smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg og visp det godt sammen.
  3. Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver inn i smørkremen og bland godt.
  4. Legg bakepapir i bummen og opp over kanten på en liten langpanne eller ildfast form, ca. 25 x 40 cm. Hell i røren og bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.
  5. Fordel rabarbrabitene over kaken og trykk dem litt ned i røren.
  6. Dryss over hakkede mandler og perlesukker.
  7. Sett kaken nest nederst i ovnen på 190 °C i 40-45 minutter. Test med en spiss kniv eller trepinne om den er gjennomstekt. Hvis kaken mangler farge på toppen kan du sette den høyre opp, men da må du passe litt ekstra så den ikke brenner seg. Avkjøl på rist.

Server kaken lun, gjerne med litt vaniljeis, pisket krem eller rømme til.