Rabarbra- og kokosdessert

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Den sure, men gode rabarbraen har lange tradisjoner her i landet, og kan brukes på mange forskjellige måter. Dette er en god, gammel dessert som er vel verd å trekke frem fra glemselen. Kombinasjonen av kokos og rabarbra gir en deilig smak av sommer.

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g rabarbra
  • 2 dl sukker
  • 2,5 ss potetmel
  • 2 stk. egg
  • 1 dl melis
  • 4 ss smeltet smør
  • 4 dl kokosmasse

Slik gjør du

  1. Vask, skrell og kutt opp rabarbraen i 1/2 cm biter. Legg dem utover i en stor ildfast form eller i porsjonsformer. Bland sukker og potetmel, dryss det over rabarbraen.
  2. Pisk egg og melis til eggedosis. Bland smeltet smør og kokos. Hell kokosblandingen over i eggedosisen og rør forsiktig. Hell det over rabarbraen.
  3. Stek desserten ved 200 °C, på midterste rille, ca. 15-20 minutter til toppen er gyllen.

 Server gjerne kokosdesserten lun med vaniljeis eller pisket krem.

Denne desserten kan gjerne lages i en grill med lokk. Tiden vil variere noe med temperaturen på grillen, så prøv deg litt frem.