Quiche Lorraine
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Quiche lorraine er kanskje den mest kjente av alle salte paier. Fylt med bacon, ost og egg er den i all sin enkelhet en rett full av smak, som passer til de fleste anledninger. Navnet har den fått fra den franske regionen Lorraine i det østlige hjørnet av Frankrike.
Ingredienser
porsjoner
Paibunn:
-
100 g romtemperert smør -
150 g hvetemel -
ca.
0,5 dl vann
Fyll:
-
150 g bacon -
4 stk. egg -
2 dl melk -
2 dl kremfløte -
0,5 ts pepper -
100 g revet hvitost
Slik gjør du
- Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
- Trykk deigen ut i en paiform (ca. 25 cm i diameter) og prikk den med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
- Kutt bacon i mindre biter, og stek det i en varm stekepanne til det er gyllent og sprøtt. Legg baconet over på et kjøkkenpapir, slik at fettet renner av.
- Visp sammen egg, melk, fløte og pepper.
- Ha stekt bacon over i paiskallet, hell på eggeblandingen og topp med revet ost.
- Stek paien videre på 180 °C i ca. 25 minutter til eggblandingen er stiv.
- Server paien varm, gjerne med en frisk salat, tomater og godt brød.