Quiche Lorraine

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Quiche lorraine er kanskje den mest kjente av alle salte paier. Fylt med bacon, ost og egg er den i all sin enkelhet en rett full av smak, som passer til de fleste anledninger. Navnet har den fått fra den franske regionen Lorraine i det østlige hjørnet av Frankrike.

Ingredienser

porsjoner

Paibunn:

  • 100 g romtemperert smør
  • 150 g hvetemel
  • ca. 0,5 dl vann

Fyll:

  • 150 g bacon
  • 4 stk. egg
  • 2 dl melk
  • 2 dl kremfløte
  • 0,5 ts pepper
  • 100 g revet hvitost

Slik gjør du

  1. Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
  2. Trykk deigen ut i en paiform (ca. 25 cm i diameter) og prikk den med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
  3. Kutt bacon i mindre biter, og stek det i en varm stekepanne til det er gyllent og sprøtt. Legg baconet over på et kjøkkenpapir, slik at fettet renner av.
  4. Visp sammen egg, melk, fløte og pepper. 
  5. Ha stekt bacon over i paiskallet, hell på eggeblandingen og topp med revet ost.
  6. Stek paien videre på 180 °C i ca. 25 minutter til eggblandingen er stiv.
  7. Server paien varm, gjerne med en frisk salat, tomater og godt brød.