Quiche med spekeskinke

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Quiche eller pai er deilig mat som kan varieres på mange måter, og som passer i de aller fleste sammenhenger. Den smaker best varm eller lun, men egner seg også kald, for eksempel til lunsj neste dag. 

Ingredienser

Paibunn:

  • 200 g hvetemel
  • 125 g smør
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 1 stk. grønn squash
  • 1 stk. rødløk
  • 6 stk. soltørkede tomater
  • 2 stk. vårløk
  • 100 g spekeskinke
  • 1 ss margarin til steking
  • 5 stk. egg
  • 2 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 0,5 ts grovkvernet pepper
  • 100 g revet hvitost

Slik gjør du

  1. Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
  2. Trykk deigen ut i en paiform (ca. 25 cm i diameter) og prikk den med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
  3. Riv squash grovt, og press ut så mye vann du klarer. Finhakk rødløk, kutt soltørket tomat, vårløk og spekeskinke i mindre biter.
  4. Fres grønnsakene noen minutter i en varm stekepanne med smør eller margarin. Trekk pannen av platen og bland inn spekeskinke. Fordel fyllet i paiskallet.
  5. Visp raskt sammen egg, melk, fløte og pepper, og hell blandingen over fyllet.
  6. Dryss til slutt over ost.
  7. Sett paien på nederste rille og stek videre på 180 °C i 25-30 minutter, eller til paien har fått gyllen farge.
  8. Pynt gjerne med friske urter og server med en god salat.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.