Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fikenterte

Fikenterte

Ingredienser

porsjoner

Tertebunn:

  • 0,5 ts vaniljestang
  • skall av 0,5 stk. sitron
  • 160 g hvetemel
  • 60 g melis
  • 85 g smør
  • 0,5 stk. egg

Vaniljekrem:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 5 stk. gelatinplater
  • 6 dl melk
  • 9 stk. eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • 1 dl kremfløte
  • 10 stk. frisk fiken
  • 2 ss honning
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fiken i sesong smaker helt fantastisk! Lag en sprø tertebunn, fyll den med fløyelsmyk vaniljekrem og legg deilige fiken på toppen. Nam!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Tertebunn:

  • 0,5 ts vaniljestang
  • skall av 0,5 stk. sitron
  • 160 g hvetemel
  • 60 g melis
  • 85 g smør
  • 0,5 stk. egg

Vaniljekrem:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 5 stk. gelatinplater
  • 6 dl melk
  • 9 stk. eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • 1 dl kremfløte
  • 10 stk. frisk fiken
  • 2 ss honning

Slik gjør du

  1. Del vaniljestang en vaniljestang først i to og deretter i to på langs. Skrap ut frøene med en liten spiss kniv. Ha vaniljefrø og revet sitronskall i en foodprosessor sammen med mel, melis og smør og kjør det raskt sammen.Tilsett egg og kjør til deigen er passe samlet.
  2. Hell deigen over på kjøkkenbenken og kna den godt sammen. Pakk den godt inn og legg den kaldt i minimum 20 minutter.
  3. Ta den andre halvparten av vaniljestangen. Splitt den i to på langs og skrap ut frøene. Ha dem i en kjele sammen med oppklipte gelatinplater, melk, eggeplommer, sukker og maisstivelse. Har du ikke vaniljestang kan du bruke 1 ts vaniljesukker per vaniljestang.
  4. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens. Avkjøl vaniljekremen.
  5. Kjevle ut deigen mellom to bakepapirark til en leiv som er 2-3 mm tykk. Ta bort bakepapiret og kle en paiform, 22 cm i diameter, med deigen. Skjær vekk overflødig deig, og prikk bunnen med en gaffel.
  6. Sett formen kaldt i 10 minutter. 
  7. Stek terten i ovnen på 180 °C til den har fått en gyllen og fin farge, ca. 12 minutter. Avkjøl.
  8. Stivpisk kremfløten og pisk vaniljekremen til den er klumpfri. Bland det sammen.
  9. Del fiken i båter. Bre vaniljekrem utover i den stekte tertebunnen. Legg fikenbåter på toppen. Ha på honning rett før servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB15 17.07.2024 17:34:07