Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ovnsbakt kyllinggryte med tomat og brie

Ovnsbakt kyllinggryte med tomat og brie

Ingredienser

porsjoner
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk. finhakket løk
  • 150 g finhakket spekeskinke eller bacon
  • 4 stk. kyllingfilet , evt. strimlet kyllingkjøtt
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 300 g langkornet middagsris
  • 1 stk. kyllingbuljongterning
  • 0,5 l tomatsaus eller pastasaus
  • 0,5 potte hakket frisk basilikum

salt og kvernet pepper

  • 200 g brie i skiver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 788 kcal
Fett 27 g
Protein 69 g
Karbohydrater 68 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag kyllinggryten med ris, tomat og brie halvt ferdig på kokeplata, og la den stå resten av tiden i stekeovnen. Det er lettvint og greit.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk. finhakket løk
  • 150 g finhakket spekeskinke eller bacon
  • 4 stk. kyllingfilet , evt. strimlet kyllingkjøtt
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 300 g langkornet middagsris
  • 1 stk. kyllingbuljongterning
  • 0,5 l tomatsaus eller pastasaus
  • 0,5 potte hakket frisk basilikum

salt og kvernet pepper

  • 200 g brie i skiver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 788 kcal
Fett 27 g
Protein 69 g
Karbohydrater 68 g

Slik gjør du

  1. Varm olje i en stekepanne eller kjele som tåler å stå i stekeovn. Tilsett finhakket løk og la den bli myk og blank.
  2. Tilsett spekeskinke eller bacon og fres videre i ca. 2 minutter. Ha i kyllingstrimler og hakket hvitløk. La kyllingstrimlene få litt farge.
  3. Rør inn ris, tomatsaus, buljongterning og ca. 1/2 l vann. Krydre med salt og pepper, og kok opp. Sett lokk på pannen eller dekk den med folie og sett den midt i ovnen ved 180 °C. Stek i ca. 30 minutter, eller til risen har absorbert det meste av væsken.
  4. La pannen hvile på benken med lokket på i 5 minutter. Rør inn hakket basilikum. Legg skiver av brie som et lokk på toppen av risen og plasser pannen under varm grill i ovnen i ca. 5 minutter eller til osten begynner å smelte og bli gyllen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB15 03.11.2024 13:00:13