Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Melkeposjert skrei med paprikasaus

Melkeposjert skrei med paprikasaus

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g skreifilet
  • 1 ss salt

Gul paprikasaus:

  • 3 stk. gul eller oransje paprika
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2,5 dl hvitvin eller fiskekraft

Melk til posjering:

  • 5 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • Revet skall av 1 stk. sitron
  • 10 stk. hel pepper
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 kvister frisk timian
  • 2 båter hvitløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 355 kcal
Fett 9 g
Protein 41 g
Karbohydrater 17 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nyt fersk skrei i sesong! Melkeposjert skrei med gul paprikasaus, en skikkelig koserett. Perfekt å servere hvis du skal ha middagsgjester, eller vil gjøre litt ekstra ut av fiskemiddagen.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g skreifilet
  • 1 ss salt

Gul paprikasaus:

  • 3 stk. gul eller oransje paprika
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2,5 dl hvitvin eller fiskekraft

Melk til posjering:

  • 5 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • Revet skall av 1 stk. sitron
  • 10 stk. hel pepper
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 kvister frisk timian
  • 2 båter hvitløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 355 kcal
Fett 9 g
Protein 41 g
Karbohydrater 17 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server melkeposjert skrei med gul paprikasaus på varme tallerkner, gjerne med dampet brokkolini eller sukkererter. 

Melkeposjert skrei med paprikasaus

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.15060, server:MP-PRD-WEB12 20.07.2025 15:06:16