Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Marsipankake trinnbilder

Lukket valnøtt

Ingredienser

16  porsjoner

Vaniljekrem:

  • 0,5 stk. vaniljestang
  • 3 stk. gelatinplater
  • 3 dl helmelk
  • 4 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna

Sukkerbrød:

  • 5 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss smør til smøring av form
  • ca. 1 dl eplejuice eller melk til dynking

Fyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss melis
  • 50 g valnøttkjerner
  • 8 ss bringebærsyltetøy

Lokk og pynt:

  • 500 g marsipan
  • ca. 40 g kokesjokolade
  • 5 stk. bringebær
  • 3 stk. valnøttkjerner

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En marsipankake passer til de fleste anledninger. Satt sammen med luftig sukkerbrød, fylt med friskt bringebærsyltetøy, vaniljekrem og valnøtter - og lukket med et marsipanlokk, som forklarer navnet. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

16  porsjoner

Vaniljekrem:

  • 0,5 stk. vaniljestang
  • 3 stk. gelatinplater
  • 3 dl helmelk
  • 4 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna

Sukkerbrød:

  • 5 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss smør til smøring av form
  • ca. 1 dl eplejuice eller melk til dynking

Fyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss melis
  • 50 g valnøttkjerner
  • 8 ss bringebærsyltetøy

Lokk og pynt:

  • 500 g marsipan
  • ca. 40 g kokesjokolade
  • 5 stk. bringebær
  • 3 stk. valnøttkjerner

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Vaniljekrem til kaker trinnbilder
Vaniljekrem til kaker trinnbilder
Sukkerbrød trinnbilder

Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.

Sukkerbrød trinnbilder
Sukkerbrød trinnbilder
Sukkerbrød trinnbilder
Sukkerbrød trinnbilder
Bløtkake trinnbilder
Bløtkake trinnbilder
Bløtkake trinnbilder
Bløtkake trinnbilder
Marsipankake trinnbilder
Bruk en eltekrok og elt marsipan raskt i mikseren før du kjevler den ut, da blir den enklere å jobbe med. Du kan også elte den litt for hånd.
Marsipankake trinnbilder
Marsipankake trinnbilder

Marsipankake

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14675, server:MP-PRD-WEB12 21.06.2025 01:33:34