Linsesalat med fetaost

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En lun og deilig linsesalat med masse gode smaker som godt kan serveres alene sammen med godt brød, eller som tilbehør til for eksempel kalkun. Du kan selvfølgelig også bruke linser fra boks, men de du koker selv blir absolutt best.

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g puylinser eller grønne linser
  • 1 stk. granateple
  • 1 pose babyspinat (á 65 g)
  • 4 stilker finhakket frisk basilikum eller annen frisk urt
  • 2 stk. snittet vårløk
  • 100 g smuldret fetaost

Dressing:

  • 2 ts dijon sennep
  • 1 ss honning
  • 3 ss eplecider- eller rødvinseddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts salt (gjerne urtesalt)
  • 0,5 ts pepper
  • 1 dl oliven- eller rapsolje

Slik gjør du

 

En linsesalat kan varieres med det du har for hånden og fungere som et utmerket selvstendig måltid servert med litt brød.