Linsesalat med fetaost

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En lun og deilig linsesalat med masse gode smaker som godt kan serveres alene sammen med godt brød, eller som tilbehør til for eksempel kalkun. Du kan selvfølgelig også bruke linser fra boks, men de du koker selv blir absolutt best.

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g puylinser eller grønne linser
  • 1 stk. granateple
  • 2 stk. snittet vårløk
  • 1 pose babyspinat (á 65 g)
  • 4 stilker finhakket frisk basilikum eller annen frisk urt
  • 100 g smuldret fetaost

Dressing:

  • 2 ts dijon sennep
  • 1 ss sukker eller flytende honning
  • 3 ss eplecider- eller rødvinseddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts salt (gjerne urtesalt)
  • 0,5 ts pepper
  • 1 dl oliven- eller rapsolje

Slik gjør du

  1. Kok linser i en kjele med lettsaltet vann til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand.
  2. Mens linsene koker forbereder du resten. Rens granateple, plukk ut kjernene og ha dem i en litt stor bolle. Riv spinat og basilikum grovt, og ha det bollen med granateple.
  3. Visp sammen sennep, sukker/honning, eddik, hvitløk, salt og pepper i en liten skål. Spe inn olje mens du rører.
  4. Hell av kokevannet på linsene og skyll dem raskt i kaldt vann. La dem renne godt av seg.
  5. Bland linsene med resten av ingrediensene i bollen og ha i dressingen. Rør alt sammen og smak til med mer salt og pepper om nødvendig. Bland forsiktig inn fetaost til slutt.

 

En linsesalat kan varieres med det du har for hånden og fungere som et utmerket selvstendig måltid servert med litt brød.