Lammecarré med timiansmør
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lammecarré er et av de aller edleste stykkene av lam. Norsk lammecarré servert sammen med glaserte rotgrønnsaker og timiansmør er skikkelig ekte festmat. Enkelt og utrolig godt.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. lammecarré (á 350 gram) -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
4 båter hvitløk -
2 ss margarin til steking
Glaserte rotgrønnsaker
-
4 stk. gulrot -
4 stk. persillerot -
1 stk. sellerirot -
1 ts salt -
2 ss smør -
2 ss honning -
2 ss finhakket bladpersille -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper
Timiansmør
-
200 g romtemperert smør -
2 ss finhakket frisk timian -
1 ts salt -
1 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Snitt et rutemønster i fettsiden på lammecarrèene. Bruk en skarp og spiss kniv og pass på at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.
- Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm en stekepanne med smør eller margarin og brun kjøttet godt på begge sider. Ha hvitløksbåter i pannen mot slutten av bruningen.
- Legg kjøttet og hvitløken over i en ildfast form. Sett formen inn i ovnen. Bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C, medium pluss ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C. La kjøttet hvile i 5-10 minutter før du skjærer i det.
- Pisk sammen ingredienser til timiansmør i en kjøkkenmaskin til du får et kremet og luftig smør. Sett smøret til side.
- Skrell grønnsaker og kutt dem i terninger. Kok grønnsaksterningene så vidt møre i en kjele med lettsaltet vann. Hell av kokevannet på grønnsakene.
- Stek grønnsakene i en varm stekepanne med smør til de får en fin gyllen farge. Ha i honning og dryss over hakket bladpersille. Krydre med salt og pepper.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!
Server gjerne med hasselbackpoteter.