Kveite med lime, løk og kapers

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kveite er en fantastisk smakfull og delikat fisk, hvit og fast i kjøttet. Baker du den på bakepapir i stekeovnen tar du vare på alle de gode smakene, og frigjør plass på komfyren til å forberede tilbehøret. 

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kveitefilet
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt hvit pepper
  • 2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 dl hvitvin
  • 4 ss olivenolje
  • 0,5 stk. finhakket rødløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss kapers
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 1 ss finhakket frisk kruspersille

Slik gjør du

  1. Legg fisken på bakepapir i en langpanne eller ildfast form. Dryss over salt og hvit pepper, og drypp over noen dråper olivenolje. Sett formen inn midt i ovnen på 180 grader og bak fisken i 10-12 minutter, avhengig av hvor tykke fiskestykkene er.
  2. Bland soyasaus, buljong og hvitvin i en kjele og la det koke inn til det halve.
  3. Rens aspargesbønner og forvell dem i lettsaltet vann i 3 minutter. Hell av vannet og hold dem varme.
  4. Varm olje i en liten kjele og ha i rødløk, hvitløk, kapers, limesaft og persille og fres alt i 30 sekunder.
  5. Legg aspargesbønner og fiskestykker på tallerken eller fat, og fordel rødløkblandingen og olivenoljen på toppen av fisken. Ha 1-2 ss saus rundt fisken og server resten ved siden av.