Kveite med lime, løk og kapers
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kveite er en fantastisk smakfull og delikat fisk, hvit og fast i kjøttet. Baker du den på bakepapir i stekeovnen tar du vare på alle de gode smakene, og frigjør plass på komfyren til å forberede tilbehøret.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g kveitefilet -
1 ts salt -
1 ts malt hvit pepper -
2 ss søt soyasaus (ketjap manis) -
2 dl hønsebuljong (utblandet) -
1 dl hvitvin -
4 ss olivenolje -
0,5 stk. finhakket rødløk -
1 båt finhakket hvitløk -
2 ss kapers -
saft av
0,5 stk. lime -
1 ss finhakket frisk kruspersille
Slik gjør du
- Legg fisken på bakepapir i en langpanne eller ildfast form. Dryss over salt og hvit pepper, og drypp over noen dråper olivenolje. Sett formen inn midt i ovnen på 180 grader og bak fisken i 10-12 minutter, avhengig av hvor tykke fiskestykkene er.
- Bland soyasaus, buljong og hvitvin i en kjele og la det koke inn til det halve.
- Rens aspargesbønner og forvell dem i lettsaltet vann i 3 minutter. Hell av vannet og hold dem varme.
- Varm olje i en liten kjele og ha i rødløk, hvitløk, kapers, limesaft og persille og fres alt i 30 sekunder.
- Legg aspargesbønner og fiskestykker på tallerken eller fat, og fordel rødløkblandingen og olivenoljen på toppen av fisken. Ha 1-2 ss saus rundt fisken og server resten ved siden av.