Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Kuvertbrød med honning

Ingredienser

  • 12 dl vann
  • 1 pk gjær
  • 2 kg hvetemel
  • 2 ss salt
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl honning

mel til pynt

Del

Kuvertbrød med honning

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kuvertbrød med honning er små, deilige hvetebrød penslet med honning.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 12 dl vann
  • 1 pk gjær
  • 2 kg hvetemel
  • 2 ss salt
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl honning

mel til pynt

Slik gjør du

  1. Varm opp vann til 37°C. Smuldre gjær i det lunkne vannet.
  2. Bland hvetemel, salt og olivenolje med den lunkne gjærblandingen og elt godt til deigen er smidig og slipper bollen. Dekk bollen med et klede og la deigen heve i ca. 45 minutter til dobbel størrelse.
  3. Ha deigen ut på et melet bakebord. Del den i 16 eller 32 emner. Form til spisse kuvertbrød. Etterhev i ca. 30 minutter.
  4. Smelt honning og pensle kuvertbrødene rett før steking. Sikt gjerne mel over.

Stek kuvertbrødene ved 225 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB15 27.01.2023 00:10:30