Kuvertbrød med honning

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Kuvertbrød med honning er små, deilige hvetebrød penslet med honning.

Ingredienser

  • 12 dl vann
  • 1 pk gjær
  • 2 kg hvetemel
  • 2 ss salt
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl honning

mel til pynt

Slik gjør du

  1. Varm opp vann til 37°C. Smuldre gjær i det lunkne vannet.
  2. Bland hvetemel, salt og olivenolje med den lunkne gjærblandingen og elt godt til deigen er smidig og slipper bollen. Dekk bollen med et klede og la deigen heve i ca. 45 minutter til dobbel størrelse.
  3. Ha deigen ut på et melet bakebord. Del den i 16 eller 32 emner. Form til spisse kuvertbrød. Etterhev i ca. 30 minutter.
  4. Smelt honning og pensle kuvertbrødene rett før steking. Sikt gjerne mel over.

Stek kuvertbrødene ved 225 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.