Ingredienser

  • 12 dl vann
  • 1 pk gjær
  • 2 kg hvetemel
  • 2 ss salt
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl honning

mel til pynt

Del

Kuvertbrød med honning

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kuvertbrød med honning er små, deilige hvetebrød penslet med honning.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 12 dl vann
  • 1 pk gjær
  • 2 kg hvetemel
  • 2 ss salt
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl honning

mel til pynt

Slik gjør du

  1. Varm opp vann til 37°C. Smuldre gjær i det lunkne vannet.
  2. Bland hvetemel, salt og olivenolje med den lunkne gjærblandingen og elt godt til deigen er smidig og slipper bollen. Dekk bollen med et klede og la deigen heve i ca. 45 minutter til dobbel størrelse.
  3. Ha deigen ut på et melet bakebord. Del den i 16 eller 32 emner. Form til spisse kuvertbrød. Etterhev i ca. 30 minutter.
  4. Smelt honning og pensle kuvertbrødene rett før steking. Sikt gjerne mel over.

Stek kuvertbrødene ved 225 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant