Kabaret
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kabaret er en gammel klassiker som er i ferd med å bli skikkelig trendy igjen. En lekker kabaret har sin naturlige plass på buffeter og koldtbord, og egner seg også som forrett.
Ingredienser
-
4 stk. egg -
2 pk aspik (lys buljong-gelé) -
1 dl tørr/halvtørr sherry eller portvin (kan utelates) -
250 g ferske reker -
1 bunt frisk grønn asparges -
200 g frosne erter , gjerne selskapstype -
2 pk crabsticks eller hummerhaler -
150 g krepsehaler -
1 stilk bladpersille
Slik gjør du
- Kok eggene i 9 minutter og avkjøl.
- Lag aspik som anvist på pakken, men bytt ut noe av vannet med sherry eller portvin. Avkjøl noe.
- Ha litt aspik i bunnen på en avlang brødform på 1 1/2 l og la den stivne.
- Forvell asparges og erter. Avkjøl. Del eggene i skiver.
- Rens rekene og legg de største og peneste i bunnen av formen slik at de danner et fint mønster. Fordel noen av ertene rundt, og fortsett å legge asparges, crabsticks, reker, krepsehaler og halvparten av eggene lagvis i formen.
- Legg eggeskiver mot sidene av formen sammen med små blader bladpersille.
- Hell i resten av aspiken, slik at alt er dekket. Sett kaldt til alt har stivnet.
- Dypp formen et øyeblikk i varmt vann før du hvelver den over på et fat.
Server kabareten med remulade og ristet brød.