Kabaret

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kabaret er en gammel klassiker som er i ferd med å bli skikkelig trendy igjen. En lekker kabaret har sin naturlige plass på buffeter og koldtbord, og egner seg også som forrett. 

Ingredienser

  • 4 stk. egg
  • 2 pk aspik (lys buljong-gelé)
  • 1 dl tørr/halvtørr sherry eller portvin (kan utelates)
  • 250 g ferske reker
  • 1 bunt frisk grønn asparges
  • 200 g frosne erter , gjerne selskapstype
  • 2 pk crabsticks eller hummerhaler
  • 150 g krepsehaler
  • 1 stilk bladpersille

Slik gjør du

  1. Kok eggene i 9 minutter og avkjøl.
  2. Lag aspik som anvist på pakken, men bytt ut noe av vannet med sherry eller portvin. Avkjøl noe.
  3. Ha litt aspik i bunnen på en avlang brødform på 1 1/2 l og la den stivne.
  4. Forvell asparges og erter. Avkjøl. Del eggene i skiver.
  5. Rens rekene og legg de største og peneste i bunnen av formen slik at de danner et fint mønster. Fordel noen av ertene rundt, og fortsett å legge asparges, crabsticks, reker, krepsehaler og halvparten av eggene lagvis i formen.
  6. Legg eggeskiver mot sidene av formen sammen med små blader bladpersille.
  7. Hell i resten av aspiken, slik at alt er dekket. Sett kaldt til alt har stivnet.
  8. Dypp formen et øyeblikk i varmt vann før du hvelver den over på et fat.

Server kabareten med remulade og ristet brød.