Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Skinke- og persilleterrin

Ingredienser

velg antall porsjoner
6  porsjoner
  • 3 stk. lettsaltet svineknoke
  • 1 stk. løk
  • 4 stk. hel nellik
  • 3 båter hvitløk
  • 4 stk. sjalottløk
  • 2 stilker frisk estragon
  • 3 stilker frisk timian
  • 8 stk. hel pepper
  • 7,5 dl tørr hvitvin
  • 1 bunt stor bladpersille
  • 0,5 dl hvitvinseddik
Del

Skinke- og persilleterrin

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Jambon persillè, som denne retten også kalles, er en herlig gammeldags rett som egner seg like godt som en lett sommermiddag med ferske nypoteter, til frokost eller lunsj i jula, eller som forrett med salat og hjemmelaget majones. Den er laget av kjøttet fra ferske svineknoker, som har fått trekke lenge på lav temperatur. Det gir en naturlig stivelse til den deilige kraften.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
6  porsjoner
  • 3 stk. lettsaltet svineknoke
  • 1 stk. løk
  • 4 stk. hel nellik
  • 3 båter hvitløk
  • 4 stk. sjalottløk
  • 2 stilker frisk estragon
  • 3 stilker frisk timian
  • 8 stk. hel pepper
  • 7,5 dl tørr hvitvin
  • 1 bunt stor bladpersille
  • 0,5 dl hvitvinseddik

Slik gjør du

  1. Skyll svineknoker i kaldt vann. La dem gjerne ligge i kaldt vann over natten.
  2. Hell av bløtevannet, legg knokene i en stor kjele og fyll på nytt vann. Kok opp.
  3. Hell av kokevannet og skyll knokene med kaldt vann. Legg dem tilbake i gryten og tilsett løk, nellik, hvitløk, sjalottløk, estragon, timian og pepper. Hell over hvitvin og fyll opp med vann så det knapt dekker kjøttet. Kok opp, senk varmen og la alt trekke i 2-3 timer, eller til kjøttet er helt mørt og slipper beinet.
Har du noen slappe grønnsaker i kjøleskapet, eller kanskje grønnsaksskrell? Gulrot, persillerot, pastinakk, selleri eller stangselleri kan du fint ha i gryta for å sette mer smak på kraften.
  1. Løft knokene ut av kjelen og la de hvile noen minutter. Før du fjerner alt skinn og fett, og plukker kjøttet av beina. Riv deretter kjøttet i mindre biter i fiberretningen.
  2. La kraften koke inn til ca. ½ liter. 
  3. Legg persilleblader i et fint mønster i bunnen av en brødform og legg på et lag kjøtt. Dryss godt med persille over, og fortsett å fylle formen lagvis med kjøtt og persille. Avslutt med persille.
  4. Sil kjøttkraften gjennom to lag rent, fuktig linhåndkle.
  5. Smak kraften til med litt hvitvinseddik eller tørr sherry.
  6. Hell forsiktig varm kraft over i formen, og sørg for at den fordeler seg jevnt. Pass på at ikke persillen flyter ut mot sidene av formen. Dunk formen forsiktig mot benken noen ganger, slik at luftboblene forsvinner. Dekk med plastfolie og avkjøl helt, gjerne over natten.

Server med små sylteagurker, majones og godt brød.

Holdbar i kjøleskap i minst en uke.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB15 04.12.2022 05:25:47