Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hvalbiff med grillet nykål

Ingredienser

  • 600 g hvalkjøtt

Grillet nykål:

  • 1 stk. nykål, sommerkål
  • 1 stk. purre
  • 1 stk. grønn chili
  • 2 kvister frisk timian
  • 2 ss olivenolje
Del

Hvalbiff med grillet nykål

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sommeren er høysesong for ferskt hvalkjøtt, så hvorfor ikke legge en saftig hvalbiff på grillen? Det mørke, møre kjøttet egner seg godt som grillmat, og tilberedes og serveres som vanlig biff. Her serverer vi med deilig grillet nykål i folie. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 600 g hvalkjøtt

Grillet nykål:

  • 1 stk. nykål, sommerkål
  • 1 stk. purre
  • 1 stk. grønn chili
  • 2 kvister frisk timian
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Kutt den hvite delen av purren i grove biter litt på skrå, og chili i tynne ringer. Legg alt på et ark aluminiumsfolie og drypp over olivenolje. Legg i timiankvistene og krydre med salt og pepper. Brett folien rundt grønnsalene slik at pakken blir helt tett.

Når du griller på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Når grillingen skjer på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den litt kaldere sonen".

Skjær hvalbiffen i strimler og server den sammen med den grillede kålen eller ditt valgte tilbehør.

Hvalbiff med grillet nykål

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB15 23.03.2023 09:36:44