Ingredienser

  • 600 g hvalkjøtt

Grillet nykål:

  • 1 stk. nykål, sommerkål
  • 1 stk. purre
  • 1 stk. grønn chili
  • 2 kvister frisk timian
  • 2 ss olivenolje
Del

Hvalbiff med grillet nykål

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sommeren er høysesong for ferskt hvalkjøtt, så hvorfor ikke legge en saftig hvalbiff på grillen? Det mørke, møre kjøttet egner seg godt som grillmat, og tilberedes og serveres som vanlig biff. Her serverer vi med deilig grillet nykål i folie. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 600 g hvalkjøtt

Grillet nykål:

  • 1 stk. nykål, sommerkål
  • 1 stk. purre
  • 1 stk. grønn chili
  • 2 kvister frisk timian
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Del hvalkjøttet i like store skiver (1.5 - 2 cm tykke) og tørk dem godt med kjøkkenpapir. Krydre med salt og pepper.
  2. Ha tilbehøret klart, for grillingen går fort!
  3. Legg biffene over direkte varme på grillen, og grill dem i ca. 2 minutter på hver side. Legg dem over på en tallerken og la dem hvile et par minutter.
  4. Fjern de ytterste grove bladene på kålen og skjær den deretter i fire like store båter, slik at de henger sammen i stilkfestet.
  5. Kutt den hvite delen av purren i grove biter litt på skrå (ta vare på den grønne delen til noe annet), og chili i tynne ringer. Legg alt på et ark aluminiumsfolie og drypp over olivenolje. Legg i timiankvistene og krydre med salt og pepper. Brett folien rundt grønnsalene slik at pakken blir helt tett.
Kutt den hvite delen av purren i grove biter litt på skrå, og chili i tynne ringer. Legg alt på et ark aluminiumsfolie og drypp over olivenolje. Legg i timiankvistene og krydre med salt og pepper. Brett folien rundt grønnsalene slik at pakken blir helt tett.
  1. Sett pakken over indirekte varme på grillen i ca. 20 minutter. Åpne pakken og sjekk at kålen er ferdig. Den skal være myk, men fortsatt ha litt motstand. Pynt med litt frisk timian.

Når du griller på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Når grillingen skjer på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den litt kaldere sonen".

Skjær hvalbiffen i strimler og server den sammen med den grillede kålen eller ditt valgte tilbehør.

Hvalbiff med grillet nykål

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant