Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hvalbiff med grillet nykål

Hvalbiff med grillet nykål

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g hvalkjøtt

Grillet nykål:

  • 1 stk. nykål, sommerkål
  • 1 stk. purre
  • 1 stk. grønn chili
  • 2 kvister frisk timian
  • 2 ss olivenolje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sommeren er høysesong for ferskt hvalkjøtt, så hvorfor ikke legge en saftig hvalbiff på grillen? Det mørke, møre kjøttet egner seg godt som grillmat, og tilberedes og serveres som vanlig biff. Her serverer vi med deilig grillet nykål i folie. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g hvalkjøtt

Grillet nykål:

  • 1 stk. nykål, sommerkål
  • 1 stk. purre
  • 1 stk. grønn chili
  • 2 kvister frisk timian
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Kutt den hvite delen av purren i grove biter litt på skrå, og chili i tynne ringer. Legg alt på et ark aluminiumsfolie og drypp over olivenolje. Legg i timiankvistene og krydre med salt og pepper. Brett folien rundt grønnsalene slik at pakken blir helt tett.

Når du griller på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Når grillingen skjer på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den litt kaldere sonen".

Skjær hvalbiffen i strimler og server den sammen med den grillede kålen eller ditt valgte tilbehør.

Hvalbiff med grillet nykål

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB11 19.06.2024 10:07:15