Hjemmelaget potetchips

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Potetchips smaker ekstra godt når du har laget dem selv! Pass på at du tørker dem godt før du legger dem i oljen, ellers kan det koke over! Nyfriterte potetchips passer perfekt som snacks, eller som tilbehør til en saftig biff eller hamburger.

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. potet
  • 1 l frityrolje
  • 2 ts salt

Slik gjør du

  1. Vask potetene godt (det er ikke nødvendig å skrelle dem). Skjær dem i tynne skiver med en skarp kniv, ostehøvel eller mandolin. Skyll skivene godt i iskaldt vann. La dem renne av seg i et dørslag og tørk dem godt med tørkepapir.
  2. Varm oljen til 140 °C  i en romslig kjele. Fritér potetskivene i omganger. Vend på dem under friteringen slik at de blir jevnt stekt. 
  3. Blir ikke chipsen helt sprø etter første omgang i frityren, kan du legge dem tilbake i den varme oljen og fritere dem én gang til.
  4. Løft chipsen ut av oljen med en hullsleiv når den er ferdig og la den renne godt av seg. Krydre med litt salt.

Eksperimenter med andre smaker - for eksempel litt paprika- eller chilipulver, eller hakket frisk rosmarin eller timian.

Potetchipsene bør kun dekkes med papir for ikke å bli myke.

Finner du blå poteter er det ekstra moro å lage blå chips.