Hjemmelaget potetchips
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Potetchips smaker ekstra godt når du har laget dem selv! Pass på at du tørker dem godt før du legger dem i oljen, ellers kan det koke over! Nyfriterte potetchips passer perfekt som snacks, eller som tilbehør til en saftig biff eller hamburger.
Ingredienser
porsjoner
-
8 stk. potet -
1 l frityrolje -
2 ts salt
Slik gjør du
- Vask potetene godt (det er ikke nødvendig å skrelle dem). Skjær dem i tynne skiver med en skarp kniv, ostehøvel eller mandolin. Skyll skivene godt i iskaldt vann. La dem renne av seg i et dørslag og tørk dem godt med tørkepapir.
- Varm oljen til 140 °C i en romslig kjele. Fritér potetskivene i omganger. Vend på dem under friteringen slik at de blir jevnt stekt.
- Blir ikke chipsen helt sprø etter første omgang i frityren, kan du legge dem tilbake i den varme oljen og fritere dem én gang til.
- Løft chipsen ut av oljen med en hullsleiv når den er ferdig og la den renne godt av seg. Krydre med litt salt.
Eksperimenter med andre smaker - for eksempel litt paprika- eller chilipulver, eller hakket frisk rosmarin eller timian.
Potetchipsene bør kun dekkes med papir for ikke å bli myke.
Finner du blå poteter er det ekstra moro å lage blå chips.