Ingredienser

5  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1000 g)
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 1,5 l vann
  • 2 stk. løk
  • 1 ss salt
  • 2 stk. gulrot
  • 1,5 dl stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. persillerot
  • 1 ss sitronpepper

noen stilker dill og persille (kan sløyfes)

Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

247kcal

Energi

14.9g

Fett

21.5g

Protein

6.2g

Karbohydrater

1.5mg

Jern

Del

Golda Meirs berømte kyllingsuppe

(4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Golda Meir var statsminister i Israel på slutten av 60-tallet. Hun var kjent for å servere denne suppen både til familie og politikere fra andre land som gjestet Israel.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

5  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1000 g)
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 1,5 l vann
  • 2 stk. løk
  • 1 ss salt
  • 2 stk. gulrot
  • 1,5 dl stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. persillerot
  • 1 ss sitronpepper

noen stilker dill og persille (kan sløyfes)

Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

247kcal

Energi

14.9g

Fett

21.5g

Protein

6.2g

Karbohydrater

1.5mg

Jern

Slik gjør du

  1. Del en kylling i to langs brystben og ryggen.
  2. Kok opp vann i en kjele og legg i kyllingen. Ta vekk eventuelt skum som koker opp.
  3. Tilsett buljong, hakket løk og noen stilker dill eller persille. Kok kyllingen i 30-45 minutter, til den er mør.
  4. Del opp grønnsakene i passe store biter og ha dem i suppen. Kok til grønnsakene er møre. Smak eventuelt til suppen med sitronpepper.

Server suppen med brød.

Beteavon! (Vel bekomme!)

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant