Ingredienser

  • 300 g sukker
  • 7 stk. egg
  • 300 g hvetemel
  • 2 ts natron
  • 2 ts malt kanel
  • 300 g mandler
  • 150 g hasselnøtter
  • 150 g valnøttkjerner
  • 300 g sultanrosiner
  • 150 g korinter
  • 150 g tørkede tranebær
  • 300 g tørket aprikos
  • revet skall av 1 stk. appelsin
Del

Fruktbrød

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her har du et saftig og holdbart fruktbrød som smaker like godt til en god kopp kaffe som sammen med en kraftig ost! En porsjon deig gir 2 store brød eller 4-5 mindre brød.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 300 g sukker
  • 7 stk. egg
  • 300 g hvetemel
  • 2 ts natron
  • 2 ts malt kanel
  • 300 g mandler
  • 150 g hasselnøtter
  • 150 g valnøttkjerner
  • 300 g sultanrosiner
  • 150 g korinter
  • 150 g tørkede tranebær
  • 300 g tørket aprikos
  • revet skall av 1 stk. appelsin

Slik gjør du

  1. Visp sukker og egg til stiv eggedosis. Sikt melet og rør det inn. Rør inn resten av ingrediensene. Det blir en ganske fast og klissete deig.
  2. Smør formene godt, og dryss dem med hvetemel. Legg en bit bakepapir i bunnen., så løsner de lett. Fyll deigen nesten opp til kanten.
  3. Stek kakene midt i ovnen ved 180 ˚C i ca. 1 time, eller til kakene er gjennomstekte. Sjekk med en pinne. Dekk kakene med bakepapir om de blir fort mørke på toppen. Avkjøl.
Innholdet i kaken kan varieres etter hva du liker med for eksempel andre typer nøtter, tørket fiken eller dadler.

Kaken har lang holdbarhet. Oppbevar den kaldt, og skjær den i tynne skiver ved servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant