Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Festkake med multer

Festkake med multer

Ingredienser

12  porsjoner

Nøttebunn:

  • 150 g mandler eller nøtter
  • 150 g melis
  • 4 stk. eggehvite

Sukkerbrød:

  • 5 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Multefromasj:

  • 7 stk. gelatinplater
  • 0,5 dl vann
  • 6 stk. eggeplomme
  • 3 ts vaniljesukker
  • 6 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 300 g multer

Fyll og pynt:

  • 300 g multer , søtet etter smak
  • 6 dl kremfløte
  • 1 pose sjokoladestrøssel eller dessertsjokoladeplater

Dynking av kaken:

  • 2 dl eplejuice blandet med saft fra multene
  • 2 ss multelikør
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Dette er en imponerende kake som lett finner sin plass som midtpunkt på kakebordet!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

12  porsjoner

Nøttebunn:

  • 150 g mandler eller nøtter
  • 150 g melis
  • 4 stk. eggehvite

Sukkerbrød:

  • 5 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Multefromasj:

  • 7 stk. gelatinplater
  • 0,5 dl vann
  • 6 stk. eggeplomme
  • 3 ts vaniljesukker
  • 6 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 300 g multer

Fyll og pynt:

  • 300 g multer , søtet etter smak
  • 6 dl kremfløte
  • 1 pose sjokoladestrøssel eller dessertsjokoladeplater

Dynking av kaken:

  • 2 dl eplejuice blandet med saft fra multene
  • 2 ss multelikør

Slik gjør du

1. Ha mandler eller nøtter i en matprosessor og kjør til fint. Tilsett melis og kjør til alt er blandet.

2. Stivpisk eggehvitene og bland det inn i nøtte-/mandelblandingen. Smør en springform 24 cm og legg bakepapir i bunnen. Stek nøttebunnen ved 160 °C i ca. 30 minutter.

3. Avkjøl i formen på rist.

4. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 24 cm i diameter, ved 160 °C i ca. 45 minutter.

5. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.

6. Rør sammen eggeplommer og vaniljesukker. Bland inn crème fraîche.

7. Hell vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i 1/2 dl kokende vann. Hell den oppløste gelatinen i blandingen med crème fraîche, eggeplommer og vaniljesukker. Bland inn multene. Fromasjen kan smakes til med litt melis eller vaniljesukker.

8. Legg først nøttebunnen nederst på et fat. Ha på pisket krem og litt av multene.

9. Del sukkerbrødet i tre lag og dynk sukkerbrødlagene. Fyll et lag multer og et lag fromasj i hvert av sukkerbrødlagene. Dekk kaken med pisket krem og pynt med myke kremtopper, sjokolade og multer.

Nøttebunnen og sukkerbrødet kan bakes i god tid og fryses. Del gjerne sukkerbrødet mens det er fortsatt litt frossent.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 20.04.2024 07:07:27