Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Profiteroles

Ingredienser

1 porsjon gir ca. 14 vannbakkels

  • 2,5 dl vann
  • 125 g smør
  • 125 g hvetemel
  • ca. 4 stk. egg
Del

Vannbakkels

(14)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Vannbakkels er utrolig raskt å lage. Få minutter etter at vannbakkelsene tas ut fra stekeovnen er de klare til servering. Fyll de med krem og bær, eller topp dem med smeltet sjokolade. Nam! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1 porsjon gir ca. 14 vannbakkels

  • 2,5 dl vann
  • 125 g smør
  • 125 g hvetemel
  • ca. 4 stk. egg

Slik gjør du

1. Kok opp vann og smør. Tilsett mel og rør sammen.

2. Visp sammen og tilsett ett og ett egg. Rør godt mellom hver speing (viktig). Deigen skal være så tykk at den holder formen.

3. Sett vannbakkels med skje på bakepapir. Stek ved 200 °C i 20-25 minutter. Åpne ikke ovnsdøra underveis, da faller kakene lett sammen!

4. Avkjøl på rist og pynt vannbakkelsene med smeltet sjokolade, melisglasur tilsatt 2-3 romdråper eller del dem i to og fyll med krem og bær.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB14 31.03.2023 14:46:23