Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Profiteroles

Vannbakkels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 14 vannbakkels.

1 porsjon gir ca. 14 vannbakkels

  • 2,5 dl vann
  • 125 g smør
  • 125 g hvetemel
  • ca. 4 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1670 kcal
Fett 129 g
Protein 47 g
Karbohydrater 74 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (14)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Vannbakkels er utrolig raskt å lage. Få minutter etter at vannbakkelsene tas ut fra stekeovnen er de klare til servering. Fyll de med krem og bær, eller topp dem med smeltet sjokolade. Nam! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 14 vannbakkels.

1 porsjon gir ca. 14 vannbakkels

  • 2,5 dl vann
  • 125 g smør
  • 125 g hvetemel
  • ca. 4 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1670 kcal
Fett 129 g
Protein 47 g
Karbohydrater 74 g

Slik gjør du

1. Kok opp vann og smør. Tilsett mel og rør sammen.

2. Visp sammen og tilsett ett og ett egg. Rør godt mellom hver speing (viktig). Deigen skal være så tykk at den holder formen.

3. Sett vannbakkels med skje på bakepapir. Stek ved 200 °C i 20-25 minutter. Åpne ikke ovnsdøra underveis, da faller kakene lett sammen!

4. Avkjøl på rist og pynt vannbakkelsene med smeltet sjokolade, melisglasur tilsatt 2-3 romdråper eller del dem i to og fyll med krem og bær.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB13 03.11.2024 07:27:53