Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Caneles

Caneles

Ingredienser

1  porsjoner
  • 5 dl melk
  • 5 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl brun rom
  • 1 stk. vaniljestang
  • 250 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • 60 g smør
  • 0,5 ts salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gammel og deilig fransk kaketradisjon på sitt beste!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 5 dl melk
  • 5 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl brun rom
  • 1 stk. vaniljestang
  • 250 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • 60 g smør
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

1. Bland sammen melk, egg og rom.

2. Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene og ha dem i røren.

3. Smelt smør og pisk inn sukker, mel og salt. Sil røren og la stå natten over (eller noen timer).

4. Hell røren i små smurte former og stek på 200 °C i ca. 40 minutter.

Serveres gjerne med iskrem og sirup, eller bare som enkel småkake.

 

  

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB14 25.04.2024 11:04:20