Ingredienser

10  porsjoner

Myk pepperkakebunn:

  • 4 stk. romtempererte egg
  • 150 g brunt sukker
  • 100 g sukker
  • 100 g smør
  • ca. 330 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt nellik
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt ingefær
  • 1,5 dl yoghurt naturell eller rømme

Hvit sjokolademousse:

  • 300 g hvit sjokolade
  • 4 stk. gelatinplater
  • 6 dl kremfløte
  • 2 stk. romtempererte egg

Sjokoladekrem:

  • 300 g hvit sjokolade
  • 200 g smør
  • 200 g melis

Til pynt:

  • ca. 80 stk. peppernøtter
Del

Bubble-cake med julesmak

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En pepperkake kake! Fylt med myk pepperkakebunn og hvit sjokolademousse. Pyntet med hvit sjokoladekrem og sprø peppernøtter - det er smaken av jul det!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

10  porsjoner

Myk pepperkakebunn:

  • 4 stk. romtempererte egg
  • 150 g brunt sukker
  • 100 g sukker
  • 100 g smør
  • ca. 330 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt nellik
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt ingefær
  • 1,5 dl yoghurt naturell eller rømme

Hvit sjokolademousse:

  • 300 g hvit sjokolade
  • 4 stk. gelatinplater
  • 6 dl kremfløte
  • 2 stk. romtempererte egg

Sjokoladekrem:

  • 300 g hvit sjokolade
  • 200 g smør
  • 200 g melis

Til pynt:

  • ca. 80 stk. peppernøtter

Slik gjør du

  1. Lag kakebunnen først: Ha egg og sukker i en bakebolle og pisk til lett eggedosis.
  2. Smelt smøret og la det avkjøles.
  3. Bland sammen mel, bakepulver og krydder og bland vekselvis det tørre og yoghurt inn i eggedosisen. Det er viktig at du ikke rører for mye, så bruk gjerne en håndvisp.
  4. Hell i det smeltede smøret. 
  5. Kle en liten langpanneform (25x35 cm) med bakepapir og hell røren i formen. 
  6. Stek kaken midt i ovnen på 180° i 25–35 minutter. Sjekk med en kakepinne eller et grllspyd i tre om kaken er ferdig stekt. Stikk i midten av kaken, fester det seg røre på pinnen må den steke litt til. Avkjøl på rist.
  7. Stikk ut 3 runde sirkler med diameter på ca. 15 cm.
  8. Lag sjokolademousse: Knekk sjokolade i biter, eller finhakk den. Ha den i en skål/bolle og smelt sjokoladen over vannbad. 
  9. Legg gelatin i bløt i 5 minutter. 
  10. Pisk kremfløte til en myk og lett krem.
  11. Når sjokoladen har smeltet, klem ut vannet av gelatinen og smelt den i sjokoladen. 
  12. Rør inn romtempererte egg.
  13. Vend forsiktig den piskede kremen inn i sjokoladen (pass på at ikke sjokoladen er for varm, da kan kremen sprekke). La moussen tykne litt før du monterer kaken.
  14. Legg pepperkakebunn ned i en kakeform på ca. 15 cm kledd med bakepapir. 
  15. Ha halvparten av sjokolademoussen over i formen, legg på en ny bunn og fyll i resten av moussen, avslutt med den siste bunnen. Sett kaken kaldt til moussen stivner. 
  16. Lag sjokoladekrem: Knekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen.
  17. Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.
  18. Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter.
  19. Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet, 5-7 minutter. Obs! Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke.
  20. Smør det meste av sjokoladekremen på kaken.
  21. Pynt kaken med peppernøtter, bruk litt sjokoladekrem til å feste peppernøtterne på kaken. Sprøyt eventuelt resten av sjokoladekremen mellom peppernøtterne.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant