Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Glutenfrie pepperkaker
Barn elsker å pynte pepperkaker! Se enkel oppskrift på melisglasur. Besøk matstart.no

Glutenfrie pepperkaker

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 100 g mørk sirup
  • 100 g sukker
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts pepper
  • 2 ts malt kanel
  • 1 stk. egg
  • 1 ts natron
  • 200 g glutenfritt, lyst mel

Glasur

  • 250 g melis
  • 1 stk. eggehvite
  • 0,5 ts sitronsaft
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pepperkaker hører julen til og disse glutenfrie pepperkakene er like gode som originalen - sprø og full av smak! Oppskriften gir ca. 40-50 pepperkaker.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 100 g mørk sirup
  • 100 g sukker
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts pepper
  • 2 ts malt kanel
  • 1 stk. egg
  • 1 ts natron
  • 200 g glutenfritt, lyst mel

Glasur

  • 250 g melis
  • 1 stk. eggehvite
  • 0,5 ts sitronsaft

Slik gjør du

  1. Bland smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet. Tilsett nellik, ingefær, pepper og kanel, og rør godt sammen. 
  2. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør inn egg. 
  3. Ha i natron, og sikt inn mel. Rør alt sammen til en jevn deig. Deigen skal være ganske fast, men noe klissete. Den vil bli mye hardere når den blir kald! Virker deigen for myk kan du ha i 50 gram mer mel.
  4. Hell deigen over i en bolle og dryss litt glutenfritt mel på toppen. Dekk til med litt plastfolie og sett deigen kaldt noen timer, gjerne over natten.
  5. Skjær løs et stykke av deigen. Plasser resten av deigen tilbake i kjøleskapet. Elt deigen forsiktig.
  6. Kjevle deigen ut til ca 3 mm tykkelse. Det er enklest når deigen er myk som plastilina. Stikk ut pepperkakefigurer og flytt dem over på et bakepapirkledd stekebrett. Samle restene av deigen og legg den kaldt. Skjær ut et nytt stykke av deigen og gjenta prosessen. Deigen blir vanskelig å jobbe med når den blir for varm, så da kan den få hvile i kjøleskapet igjen.
  7. Stek kakene midt i stekeovnen på 175 °C i ca. 8-10 minutter. Avkjøl kakene helt på rist.
  8. Bland sammen melis, eggehvite og sitronsaft til en tykk glasur, og dekorer kakene.

Tilsett gjerne 1 ts fiberhusk i deigen, så blir den enklere å jobbe med! 

Er deigen litt vanskelig å jobbe med kan du kjevle den mellom to bakeark. Da vil den henge bedre sammen. 

Glutenfrie pepperkaker

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7088, server:MP-PRD-WEB12 07.12.2023 11:52:47